Najpopularnija dijeta na svetu: Uz ovu dijetu ćete za 7 dana imati 5 kilograma manje

917

Ovo je jedna od najpopularnijih dijeta na internetu. Zovu je “kupus dijeta”, “dijeta Mejo klinike” ili “bolnička dijeta“. Kako god je zvali, drži se sedam dana u toku kojih se navodno skida pet kilograma, a ovako bi to trebalo da izgleda.

SASTOJCI:

2 velike glavice luka;2 paprike;2 konzerve paradajza;1 veza Celera;1 glavica kupusa;3 šargarepe;1 pakovanje šampinjona;1 do 2 kocke bujona;6-8 čaša vode

PRIPREMA:

Svo povrće iseckajte na kockice.U velikom loncu na malo ulja propržite luk.Dodajte povrće i prekrijte vodom i kockama. Dodajte i začine po želji.Pustite da proključa, pa snizite na neku srednju temperaturu i pustite da se krčka dok svo povrće ne omekša, oko 30 do 45 minuta.Možete dodati po ukusu i malo soli, bibera, ili nekog drugog začina, ali i povrće bez skroba, poput spanaća ili boranije.Svakog dana je treba jesti kad god ogladnite.

PRAVILA DIJETE:

Dijeta bi trebalo da traje samo sedam dana, ni slučajno više. Možete dodati neku drugu namirnicu, ali obavezno sa malo kalorija, i piti isključivo vodu ili čaj bez šećera.

Prvi dan: Neograničena količina čorbe i voće, ali ne banane.

Drugi dan: Samo čorba i povrće, i to sirovo ili blago kuvano, poželjno je da bude zeleniš poput spanaća ili blitve. Izbegavajte grašak, kukuruz i pasulj. Ako ste previše gladni možete da pojedete i jedan pečeni krompir, ali bez ulja.

Treći dan: Čorba i voća i povrća koliko god želite. Ali, danas bez krompira i banane.

Peti dan: Možete uneti od 280 do 567 grama govedine, piletine ili ribe. Uz to možete pojesti i šest svežih paradajza. Naravno, čorba ide u neograničenim količinama kao i svakog drugog dana.

Šesti dan: Čorba, govedina i povrće. Govedinu možete zameniti ribom, kuvanom pa malo proprženom kao i juče. Bez krompira.

Sedmi dan: Dozvoljeno je povrće, smeđi pirinač, voće. I naravno, čorba.

Vrlo je važno napomenuti da se ova dijeta drži samo sedam dana, nakon čega se prekida. Ako treba da je ponovite, to možete uraditi tek za šest meseci. I naravno, kao i pre svake druge velike promene u ishrani, treba se konsultovati sa lekarom pre nego što je isprobate.

(theheartysoul.com)

PODELI