Najmoćniji prirodni lek za bolove u zglobovima (recept)

4274

Ako vas muči artritis i teško pokretljivi zglobovi koristite obloge od maslonovog ulja i luka svako veče pred spavanje. Hroničan bol će jenjavati dok u potpunosti ne nestane.

Ovaj prirodni lek za zglobove i kosti lako se pravi. Za pripremu su vam potrebna samo dva sastojka:

  • 1 glavica belog luka srednje veličine (50 gr.)

  • 1 dcl. ekstra devičanskog maslinovog ulja ( može i hladno ceđeno suncokretovo ulje, možete ga pronaći u prodavnicama zdrave hrane)

Glavicu belog luka razdvojite na čenove, očistite od ljuske i odstranite krajeve. Čenove isitnite nožem na što sitnije komadiće. U staklenu teglu koju ste prethodno sterilisali prespite sastojke. Dobro promućkajte da se beli luk i maslinovo ulje što bolje sjedine.

Ovako pripremljen melem treba da odstoji na hladnom i tamnom mestu 14 dana. Promućkajte svaki dan. Do tada će beli luk ispustiti sve svoje blagotvorne sastojke u ulje.

Nakon te dve nedelje procedite ulje kroz cediljku ili sterilnu gazu. Prespite ovo ulje od belog luka za bolne zglobove u odgovarajuću posudicu, najbolje staklenu. Ako vam je lakše koristite i plastičnu posudu sa pumpicom ako vam tako više odgovara.

Mažite ova ulje belog luka protiv bolova u leđima i ektremitetima svakodnevno pred spavanje. Kada namažete obolelo mesto bilo da je to zglob ili proširene vene i zamotajte u samoprijanjajuću foliju. Zatim umotajte u pamučnu krpu i to to.

Ujutru isperite mlako vodom i blagim sapunom.

Ovo ulje nema neželjena dejstva a za kratko vreme će pokazati prve rezulatate.

izvor:alo.rs

PODELI