NaslovnaLekariSaveti lekaraNajlakši način da se zauvek rešite celulita

Najlakši način da se zauvek rešite celulita

Celulit predstavlja hipertrofiju masnih ćelija u kombinaciji sa usporenom venskom i limfnom cirkulacijom, što dovodi do zadržavanja tečnosti u međućelijskom prostoru.

Nalazi se kod 90% ženske populacije. Postoji više tipova celulita, a različita je i lokalizacija – najčešće se sreće na butinama i zadnjici, ali i na trbuhu i nadlakticama.

Osnovni uzrok celulita je ishrana i način života – masna, začinjena hrana ili ishrana bogata ugljenim hidratima, uz mnogo sedenja i nedovoljno fizičkih aktivnosti.

Kako se rešiti celulita?

Promeniti navike – izmeniti ishranu, povećati unost vode, više se kretati, vežbati…pomažu masaže, ali i ciljane mezoterapije, te injekciona aplikacija različitih rastvora u zone sa celulitom. Velike mogućnosti daje i kombinacija injekcionih rastvora sa kriolipolizom – rastvaranje celulita uz uklanjanje masnih naslaga.

Jedan od najsavremenijih metoda je aplikacija Alydia rastvora – prvog injekcionog rastvora posebno namenjenog za tretman površinskog celulita – injekciona solucija za specifičnu medicinsku upotrebu intradermalnom terapijom promena vezanih za nastanak i evoluciju celulita (GYNOID LIPODISTROFIJE).

Tretman se, prema posebno razvijenim protokolima, izvodi jednom nedeljno – u zone zahvaćene celulitom mikroiglicama se injektuje se Alydia rastvor. Broj tretmana zavisi od vrste i tipa celulita. Bezbolan je, a može se kombinovati sa kriolipolizom, čime se ubrzava i pojačava efekat.

Piše: Dr Annamaria Pfau, lekar Poliklinike Novakov
www.poliklinikanovakov.com

Poslednji tekstovi