NaslovnaHrana kao lekZdravi sokoviNajgori voćni sok: Povećava nivo šećera u krvi i dovodi do debljanja!

Najgori voćni sok: Povećava nivo šećera u krvi i dovodi do debljanja!

Voćni sokovi su zdravi i puni vitamina, ali ako se ne odlučite za prirodne verzije, mogu biti kalorični.

Džesi Feder, lični trener i registrovani dijetetičar, otkrio je koji voćni sok treba da izbacite iz ishrane jer negativno utiče na težinu i povećava nivo šećera u krvi. Feder je otkrio da sve vrste sokova sa veštačkim ukusom (za koje se zna da su puni šećera) treba izbegavati zbog našeg opšteg zdravlja.

U živopisnom svetu voćnih sokova postoji ogromna raznolikost koja mami naše nepce. Od klasične pomorandže i jabuke do egzotičnih izmišljotina, ova pića često nude zgodan način da dobijete dozu vitamina i osveženje. Međutim, nisu svi sokovi jednaki. Neki, prepuni dodatnih šećera i bez vlakana, mogu podići nivo šećera u krvi i potencijalno dovesti do povećanja telesne težine tokom vremena.

„Voćni sokovi sa veštačkim ukusom sa visokim količinama dodatih šećera su najgori za povećanje telesne težine i šećera u krvi. Ovo obično uključuje stvari kao što su voćni punč, limunada sa ukusima, havajski punč, voćni koktel sokovi, itd. Ovi voćni sokovi sadrže vrlo malo voća, ako ga uopšte i ima“, kaže Feder.

On dalje dodaje da su ovakvi napici puni veštačkih boja, šećera i kalorija. Ove stvari ne samo da će povećati vaš šećer u krvi, već mogu dovesti do povećanja telesne težine tokom vremena ako se konzumiraju svakodnevno, prenosi klix.ba.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poslednji tekstovi