Najčešće greške u šminkanju zbog kojih izgledate starije

3239

Mnoge žene, u želji da izgledaju mlađe, na pogrešan način nanose šminku i tako prave kontraefekat na svom licu. Pogledajte 10 grešaka koje žene najčešće prave prilikom šminkanja i kako da ih ispravite, a da pritom delujete mlađe i svežije.

1) KORISTITE PREVIŠE SVETAO (ILI TAMAN) KOREKTOR

Korektor je odličan proizvod za prikrivanje finih liniija, tačkica i tamnih krugova oko očiju, ali ako izaberete pogrešnu boju koja je presvetla za vas, odmah ćete izgledati starije. Cilj je blago posvetleti, a ne potpuno pobeleti podočnjake, jer bi trebalo da izgledate sveže i budno, a ne izmoreno. Da biste delovali što prirodnije, izaberite korektor u boji vaše kože.

2) PRETERUJETE SA PUDEROM

Puder pomaže da fiksirate šminku, da konturišete i matirate lice, ali ako ga previše nanosite tokom dana, još više ćete istaći fine linije i bore. Da biste zaista kontrolisali mašćenje lica, koristite toniranu kremu ili tečni puder bez ulja da biste sakrili nesavršenosti. Takođe, ne zaboravite papiriće za matiranje lica, koji su odlični u eliminisanju sjaja i viška masnoće sa lica, a pritom nećete zapušiti pore.

3) ZABORAVLJATE NA PODLOGU

Mnoge žene uopšte ne koriste podlogu pre nanošenja pudera, pa zato deluju mnogo starije kada se našminkaju. Ako imate stariju kožu, podloga će vam dosta pomoći da minimizirate nesavršenosti i napraviće glatku površinu za nanošenje pudera.

4) NE KORISTITE KREMASTU KOZMETIKU

Kako koža stari, lice i vrat postaju suvlji i gube blistavost. Da biste stvorili taj mladalački sjaj, potrebno je da koristite kremastije pudere i rumenila, a ne one u prahu. Praškasta šminka ima običaj da se skuplja u linijama i borama i da ih još više istakne.

5) IZVLAČITE PREOŠTRE LINIJE

Svi znamo da olovka za oči može da pomogne da nam oči deluju veće i odmornije, ali ako nanosite previše tamnu olovku i izvlačite preoštre linije, još više ćete istaći sitne bore u uglovima očiju. Da biste to izbegli, važno je da razmažete malo olovku radi mekšeg izgleda očiju, jer je bitno da oči deluju definisano, a ne teško i umorno.

6) PRENAGLAŠENE OBRVE

Nisu svi rođeni sa savršeno gustim obrvama idealnog oblika, zato mnogi popunjavaju obrve da bi postigli takav izgled. Ali, žene često greše jer koriste previše tamnu olovku za obrve. Važno je da izaberete olovku ili senku koja je za nijansu svetlija nego vaša boja kose, ako ste brineta, a za nijansu tamnije ako ste plavuša ili riđokosa. Da biste fiksirali obrve, pređite preko njih providnim gelom i i začešljajte ih na gore.

7) KORISTITE METALIK SENKE

Intenzivne, metalik senke, mogu da budu problematične za žene u godinama. Probajte nežnije senke sa blagim šljokicama, kojima ćete na moderan način dati mladost i živost vašim očima.

8) GREŠITE U BOJI KARMINA

Možda vam prljavo roze karmin deluje kao dobar izbor i za dan i za noć, ali tamni karmini mogu da učine da vam usne deluju tanje. Bolje se odlučite za crveni, nežno roze ili sjajni neutralni karmin, da biste na moderan način istakli svoje lice.

9) KORISTITE OLOVKU ZA USTA U POGREŠNOJ NIJANSI

Olovka za usta zaista može da pomogne u dodavanju volumena usnama, ali morate izabrati pravu boju. Žene obično greše, pa koriste olovku koja je u boji karmina ili čak tamnija. Ali, poenta je da izaberete olovku u boji vašeg tena ili za nijansu tamnije. Tako se neće videti da ste naneli olovku, a usne će vam delovati napućeno i punije.

10) PRETERUJETE SA RUMENILOM

Osim ako ne želite da izgledate kao lik iz crtanog filma, birajte svetla rumenila koja odgovaraju vašoj boji kože. Nasmejte se i dobro razmažite rumenilo na jagodičnim kostima, sve do čeonih. Ako znate dobro da nanesete rumenilo, možete da obrišete godine sa svog lica, ali pretamno rumenilo može da uradi potpuno suprotno. Žene sa maslinastom kožom treba da koriste toplije nijanse, a one sa svetlijom, bledom kožom treba da koriste rozikaste tonove.

Izvor: zena.blic.rs

PODELI