Mršavite pomoću ljutih papričica

1115

Svi oni koji imaju problema sa viškom kilograma mogu pronaći pomoć u crvenim ljutim papričicama, koje kontrolišu glad, a samim tim pospešuju i mršavljenje.

Ljute papričice ublažuju glad

Smršati bez velikih žrtvi san je svakoga. Iako je, u suštini, adekvatna ishrana i fizička aktivnost ključna u procesu mršavljenja, redovna konzumacija crvenih ljutih papričica pomaže u ublažavanju gladi i sagorevanju masnih naslaga. Ovu tvrdnju su potrvrdili stručnjaci prilikom jednog istraživanja u Americi.

Dar prirode koji stiže iz Amerike

Ljuta papričica se koristi još od antičkih vremena. U Evropi se pojavila tek posle Kolumbovih putovanja. Glavna osobina ovog povrća jeste veoma ljut ukus. Smatra se za veoma dobar antioksidant i analgetik. Novija istraživanja govore u prilog činjenici da ljuta papričica ima udela u smanjenju insulina u krvi, pa se može primeniti i u dijetama za dijabetičare.

Ljute papričice sagorevaju kalorije

Prilikom poslednjeg istraživanja američkih naučnika ispostavilo se da smanjuju apetit. Do ovih rezultata se došlo na osnovu procene kalorijskog unosa 25 osoba (od kojih je 13 redovno konzumiralo ljute papričice) nakon unosa umerene količine papričica. Analiza je pokazala da se zahvaljujući unetom povrću povećala unutrašnja temperatura tela, što je izazvalo sagorevanje kalorija.

Dakle, papričice ne samo da smanjuju osećaj gladi, već i sagorevaju kalorije neposredno nakon obroka, što ih čini veoma pogodnim za primenu u dijetama. Budući da je ovaj način mršavljenja veoma jednostavan, svako se može uveriti u njegovu efikasnost.

Izvor: mrsavljenje.co

PODELI