Monah Arsenije Jovanović u Ostrogu snimio đavola koji vrišti dok ga isteruju iz jedne žene! (VIDEO)

48334

Monah SPC Arsenije Jovanović pustio je vernicima koji su se okupili u Ostrogu snimak na kom se mogu čuti vrisci žene tokom isterivanja đavola. U njemu on tvrdi da to nije njen vrisak, nego vrisak đavola koji gori zbog čitanja jevanđelja.

Audio snimak koji je sveštenik pustio u Ostrogu šokirao je vernike, a vest o ovom događaju preneo je i britanski „Dejli Mejl“. Na snimku se osim vrisaka čuje i kako žena laje kao pas dok on kraj nje čita molitve.

– Ovako vrišti ljudski rod! Ali u isto vreme ovo je jedan predivan vrisak, jer ovo ne vrišti ona, ovo su vrisci đavola koji je u njoj, jer on gori od jevanđelja – kaže Jovanović.

Ovim snimkom je, kako je preneo Dejli Mejl, hteo da istakne da su u srpskoj pravoslavnoj crkvi isterivanje đavola ne vrši tako često.

Sveštenika Slađana Mijaljevića ne iznenađuje to što nema dovoljno sveštenika koji mogu isterati đavola, jer je to težak posao.

– Egzorcizam može trajati i do sat vremena i moraju da ga izvode stariji sveštenici u manastririma koji su daleko od gradova, gde može biti izveden u potpunoj čistoći.

Duhovna osoba, koja izvodi egzorcizam, mora biti veoma snažna. Većina sveštenika ne želi da to preuzme na sebe, iako ljudi traže pomoć – rekao je Mijaljević.

Istakao je i da će oni nad kojima se vrši isterivanje đavola biti nasilni, da će vrištati, pa čak početi i da pričaju na stranim jezicima.

– Nakon izlaska đavola iz osobe, ona se ničega ne seća. Jedan čovek koji je bio u posedu đavola 12 godina mogao je da se seti samo pet meseci iz tog perioda nakon što je đavo isteran iz njega – rekao je Mijaljević za Dejli Mejl.

Pogledajte snimak koji je nastao tokom Jovanovićevog govora u Ostrogu na https://www.youtube.com/watch?v=wvbHJEBd5Bs&t=75s

Izvor: vjesti.me

PODELI