Matični mleč: Prirodni lek u menopauzi – Za zdravo starenje i dugovečnost

14030

Apiterapija je vrsta medicine koja koristi prirodne proizvode pčela u terapijske svrhe, kao što su med, matični mleč, propolis, pčelinji otrov… čija su lekovita svojstva poznata vekovima. Ovi proizvodi su takođe pokazali svoju korist u tretiranju menopauzalnih tegoba.

Matični mleč, poznat i kao „super hrana“ je kremasta supstanca koja se sekretuje u mandibularnim i hipofaringealnim žlezdama pčela dojilja, a služi za ishranu matica tokom života i pčela radilica tokom larvenog stadijuma. Prednosti ishrane pčela matica matičnim mlečom su brojne. Prednosti se ogledaju u tome što je njihova veličina dvostruka u poredjenju sa pčelama radilicama, duži životni vek i bolja funkcija njihovog reproduktivnog sistema.

Iako postoji mnogo medicnski dokumentovanih slučajeva o upotrebi matičnog mleča, on se uglavnom koristi u Aziji. Nedavni prikazi su ukazali na visok potencijal matičnog mleča na poboljšanje zdravlja ljudi. Matični mleč poboljšava reproduktivno zdravlje, neurološke bolesti i poseduje nekoliko bioloških svojstava kao što su: antibakterijska, antiinflamatorna, hipotenzivna, antikancerogena, efekat sličan estrogenima, snižavaju vrednosti holesterola kao i antioksidativna svojstva. Prethodnih godina, matični mleč je proglašen kao dragoceno medicinsko sredstvo za zdravo starenje i dugovečnost.

Menopauza predstavlja prelazni period u toku života žene koga prate promene kako u metabolizmu, fiziologiji tako i u mentalnom i fizičkom blagostanju.

Simptomi menopauze najčešće imaju negativni uticaj na kvalitet života i predstavljavu značajan psihosocijalni problem. Većina simptoma je posledica opadanja nivoa estrogena ili produženi nedostatak estrogena. Zbog naglih promena u nivou estrogena, žene u postmenopauzalnom periodu imaju povećani rizik od ateroskleroze i kardiovaskularnih komplikacija, dijabetesa, poremećaja raspoloženja po tipi anksioznosti ili depresije, javljaju se vazomotorni simptomi (naleti vrućine i noćno znojenje), osteoporoza i raste učestalost atrofije vagine.

Uobičajeno lečenje ovih simptoma jeste nadoknadom hormona, ali bitno je napomenuti da ovakva terapija nosi veliki rizik za rast i razvoj karcinoma dojke, nastanka nenormalnog krvarenja iz materice ili osetljivosti dojke, pa se češće pribegava upotrebi prirodnih alternativa. Najčešće su u upotrebi prirodni molekuli slični ljudskim estrogenima tzv fitoestrogeni, za koje se smatra da sprečavaju postmenopauzalne simptome.

Dokazi najnovijih studija pokazuju da matični mleč ima značajnu ulogu u modulaciji mehanizama prirodnog starenja. Ovaj proizvod je pokazao svoju efikasnost u ublažavanju simptoma u menopauzi. Žene u postmenopauzi mogu ga uspešno koristiti kao dodatak ishrani za lečenje raznih bolesnih stanja povezanih sa starenjem, kao što su: dijabetes, gojaznost, tumori, osteoporoza neurodegenerativne ili kardiovaskularne bolesti.

Ruska akademija nauka je, tokom prošlog veka, intenzivno tragala za nutritivno bogatom namirnicom koja bi omogućila optimalan izvor hranljivih materija u cilju poboljšanja zdravlja ljudi. Opsežna istraživanja nametnula su matični mleč kao jedinstveno rešenje koje je zatim primenjeno i u originalnoj recepturi Revita, dijetetskog napitka na bazi liofilizovanog matičnog mleča.

Nakon velikog uspeha Revita napitka, u narednih nekoliko godina Revita porodici pridružili su se Revita Fe kao izvrsna prevencija protiv anemije, jer pored matičnog mleča sadrži i helatno gvožđe, Revita Diet posebno pogodan za osobe koje boluju od dijabetesa, Revita oriblete sa većom koncentracijom matičnog mleča, Revita diet sa stevijom kao i Revita Fe sa stevijom.

Detaljnije informacija o tome kako REVITA utiče na zdravlje, o matičnom mleču koji sadrži, načinima njegovog uticaja na zdravlje čoveka i naučnim dokazima koji to potvrđuju kao i kako da poručite saznajte na revitashop.rs

Ukoliko imate pitanja pozovite na besplatni info telefon: 0800 15 15 16

PODELI