Maske za lice od narandže: Kod problema sa aknama, mitiserima, za lepu i zategnutu kožu

167

Narandže su bogat izvor vitamina C, koji poboljšava teksturu kože i usporava starenje.

  1. Maska za lice

Ovu masku je vrlo lako napraviti. Dovoljno je da iskoristite unutrašnjost narandže i njome masirate vaše lice. Ostavite pet minuta da odstoji i isperite hladnom vodom. Ova maska pomaže u zatezanju kože lica, zatim uklanja višak ulja i štiti od procesa starenja. Možete je redovno koristiti, pre tuširanja.

  1. Sok od narandže kao mleko za čišćenje

Prirodni domaći sok od narandže može da vam posluži kao sredstvo za čišćenje lica jer uspešno uklanja mrtve ćelije kože, prljavštinu i mitisere. Masirajte lice narandžinim sokom oko jednu minutu, a zatim isperite hladnom vodom.

  1. Narandža i jogurt

Ovo je jedan od najpopularnijih pilinga koji često primenjuju žene, ali i muškarci. Piling se pravi tako što narandžinu koru prvo osušite, a zatim je dobro sameljete. Stavite jednu kašiku jogurta u činijicu i dodajte pola kašičice narandžine kore, te dobro izmešajte. Ako imate problema s aknama i mitiserima, dodajte i nekoliko kapi limunovog soka. Primenite ovaj piling na lice i ostavite da se osuši. Isperite hladnom vodom.

  1. Sok od narandže s limunom i jogurtom

Limun i jogurt su dva osnovna sastojka koji se koriste za domaće maske za lice. Kada se pomešaju sa sokom od narandže, oni postaju idealna maska za lice. Ova maska pomaže u izbeljivanju kože.

  1. Kora narandže i zob

Takođe jedan jednostavan piling koji će vam pomoći da oljuštite vašu kožu na prirodan način. Pomešajte ova dva satojka i dva puta nedeljno primenite piling na lice, kako biste ukolnili mitisere i akne.

PODELI