Maske za lice iz kuhinje

2160

Pre nego što započnete svoj mali ritual, obezbedite mir u kući – isključite tv, radio, utišajte mobilne telefone, zatvorite oči, pripazite na disanje i prepustite se…Umesto vodom, lice umijte čajem od kamilice. Čaj vam može služiti i umesto tonika – namočite vatu (ili blaznice) i lagano očistite lice. Dok uživate u aroma maskama, kesice čaja možete staviti na oči kao obloge. Nakon toga, vreme je za masku! Preporučljivo je koristiti različite maske, prema tipovima kože:

1. Maska za mešovitu, masnu i kožu sa aknama
Ova kombinacija ima zadatak da umiri iritiranu kožu, da upije suvišnu masnoću i da je neguje. Lavanda će podstaći regulaciju sebuma. Nežna je i blaga, pa se može koristiti često, skoro svaki drugi dan.

1 kašičica jogurta (čvrstog)
1 kap eteričnog ulja lavande

Promešati i umasirati na čisto lice, nakon 15-ak minuta isprati mlakom vodom

2. Maska za normalnu do suve i dehidrirane kože
Maslinovo ulje je bogato esencijalnim kiselinama koje su zaslužne za zdravlje i obnavljanje stanica, nahraniće kožu, a jogurt vraća vlažnost koži. U ovom slučaju lavanda će podstaknuti produkciju sebuma. Za ovu masku je preporučljivo koristiti dva puta nedeljno.

1 kašičica jogurta
1 kašičica maslinovog devičanskog ulja
1 kap eteričnog ulja lavande
2-3 kapi čaja od kamilice

Takođe promešati i umasirati na lice koje je čisto i nakon 15-ak minuta skinuti.

3. Maska za zrelu kožu
Ova hranljiva mešavina je pravo bogatstvo za zrelu kožu koja je sklona borama.

1 manja banana
1 kašičica maslinovog devičanskog ulja
1 kašičica cvetnog meda
1 kap eteričnog ulja lavande

Na čisto lice naneti ovu smesu. Držati 20-ak minuta, skinuti vatom i isprati mlakom vodom. Ako je koža izrazito izborana, nakon maske se savetuje lagano utapkati nekoliko kapi čistog maslinovog ulja.

Ako redovno upotrebljavate ove maske (u zavisnosti od tipa kože), vaša koža će biti glatka, svilenkasta i zdrava. Jer, prirodna kozmetika vraća kožu u ravnotežu. Osim toga, ti mali kućni rituali nas teraju da posvetimo neko vreme sebi, što povoljno utiče na psihofizičko zdravlje i ravnotežu.
Danas se dosta govori o štetnosti sastojaka komercijalnih kozmetičkih proizvoda (čak i onih najskupljih), kao što su – konzervansi, emulgatori, mineralna ulja i drugi naftni derivati. I zato su ove praktične i jednostavne maske za lice pravo bogatstvo, te zaslužuju naziv – „potpuno prirodna kozmetika“.

PODELI