Maska od tikvica: Brzo vraćaju vlažnost umornoj i starijoj koži i “nahraniti” je vitaminima i mineralima

1396

Tikvice sadrže više od trećine preporučene dnevne količine vitamina C. Ovaj antioksidans štiti oči od one vrste oksidativnog oštećenja koje uzrokuje bolesti očiju, poput katarakte.

Osim toga, ovo zeleno povrće sadrži beta karoten, a brojna istraživanja potvrdila su kako ishrana obogaćena beta karotenom smanjuje rizik od kancerogenih obolenja i od bolesti koronarnih arterija.

Vitamin C u tikvici štiti od raka i srčanih bolesti i pomaže telu u odbrani od virusnih infekcija, dok kalijum održava normalnu ravnotežu telesnih tečnosti, normalni krvni pritisak i rad srca.

Kada želite da kožu osvežite i “nahranite” vitaminima i mineralima, najbolje je da koristite prirodne namirnice. Skupi kozmetički preparati prepuni su dodatnih supstanci, i sigurno vas neće podmladiti.

Tikvice se preporučuju jer obiluju vodom, pa brzo vraćaju vlažnost umornoj i starijoj koži. Na taj način pružiće joj mekoću, pa će vaša koža biti sjajnija i nežnija.

POTEBNO JE

  • 1 žumance

  • 2 kašike sveže isceđenog soka tikvice

PRIPREMA

U jedno žumance dodajte 2 kašike sveže isceđenog soka tikvice. Dobro razmutite i nanesite na lice. Posle 20 minuta skinite vatom natopljenom prvo u toplu, pa u hladnu vodu.

PODELI