NaslovnaLekariAlternativaMasaža stopala pomaže kod bolova u leđima, artritisa, visokog krvnog pritiska, slabe...

Masaža stopala pomaže kod bolova u leđima, artritisa, visokog krvnog pritiska, slabe cirkulacije… (RECEPT)

Masaža stopala kao prirodan način lečenje organizma seže u daleku prošlost. Još u drevnom Egiptu ova metoda koristila se kao prevencija i pomoć pri otklanjanju zdravstvenih tegoba. Smatralo se da poseduje moć uklanjanja većine medicinskih problema na alternativan način.

Pritiskom ruku na određene tačke stopala vaš organizam postaje opušteniji, stimulira se nadražaj na određeni deo tela i time podstičete proces prirodnog samoizlečenja. Vaše telo će se napuniti energijom.

Masažom se danas otklanjaju mnoga stanja i bolesti poput bolova u leđima, artritisa, visokog krvnog pritiska, slabe cirkulacije, i mnoga druga stanja.

Masažu mnogi koriste kako bi ublažili stres i izloženost brojnim pritiscima i napetostima kojima su svakodnevno izloženi. Celo telo je pogodno za masažu, a jednim od najefikasnijih mesta smatraju se upravo stopala.

Važno je masažu svakodnevno ponavljati kako biste uočili njene blagodati što ranije. Zbog toga pre spavanja odvojite se od svojih briga i posvetite koji trenutak vašim stopalima.

Pozitivni efekti masaže stopala su: opuštanje tela, oslobađanje od stresa, jačanje imuniteta, podsoticanje probave, poboljšanje cirkulacije tela, rešavanje problema sa spavanjem, ublažavanje glavobolje, ponaže kod anksioznosti i depresivnih stanja, postizanje ravnoteže i sklada tela i održavanje pravilne funkcije organa.

Kako da izmasirate stopala?

Jedan od načina kako možete sami da izmasirate vaša stopala je da uhvatite nožne prste jednom rukom, a zglob drugom, pa polako okrećete stopalo u jednom smeru, a zatim u drugom.

Zatim, uhvatite prste stopala i povlačite ih prema sebi zadržavajući ih u tom položaju 15 sekundi. Ponovite isto u drugu stranu.

Uhvatite stopalo sa obe ruke i palčevima pritiskajte stopala stvarajući blagi pritisak na njih. Povlačite vaše prste od pete ka gore i ponovite ovo nekoliko puta. Na kraju povucite  prste u suprotnu stranu, odnosno prema peti, laganim pritiskom.

Izvlačite svaki prst. Jedan po jedan.

Uhvatite jednom rukom palac, a drugom ostale prste tako što ćete stopalo povući prema gore i protresti ga, preporučuje CentarZdravlja, prenosi 24 sata hr.

Poslednji tekstovi