NaslovnaKozmetikaLetnja šminka koja se neće otopiti i razmazati na vašem licu !

Letnja šminka koja se neće otopiti i razmazati na vašem licu !

Devojke bi radije na ulicu izašle gole nego bez šminke. Zbog toga smo ovih dana primorane da se po vrelom danu šetamo sa razmazanom šminkom. Da biste sprečile takvo pojavljivanje poslušajte naše savete za šminkanje

Stiglo nam je dugoočekivano leto a sa njim i “paklene” temperature koje nimalo ne imponuju našem damskom izgledu. Većina nas ovih dana šeta razmazanu i otopljenu šminku na licu koja deluje po malo prljavo i neuredno. Zbog toga vam predlažemo neke načine šminkanja u ovim vrelim letnjim danima.

Počnite s osnovom

Ujutro umijte lice čistom mlakom vodom i obrišite čistim peskirom. Nemojte koristiti nikakve sapune za lice koji najčešće isušuju lice i podstiču lojne žlezde da proizvode još više sebuma koji masti kožu. Nakon toga nanesite laganu hidratantnu kremu koja u sebi ima zaštitni faktor ili ako imate posebno odvojenu kremu, nanesite je nakon što se hidratantna krema upila.

Ako ste u mogučnosti kupite kvalitetnu kremu sa zaštitnim faktorom za lice. Nakon što se obe kreme upiju, koža ne sme biti masna, ali ni suva.

Podloga – temeljni puder

Ako je ikako moguće nemojte nanositi temeljni puder, koji zatvara pore i onemogućuje koži da leti diše. Umesto toga, nabavite hidratantnu kremu u boji, koja je mnogo laganija i pogodnija za letnje mesece, a na vašem licu nakon nekog vremena neće se početi zgrušavati ili topiti.

Ukoliko pak ne možete bez temeljnog pudera, nanesite ga u tankom sloju po sredini lica i izbegavajte krajeve. Takođe, nemojte koristiti teške pudere kojima je ulje baza, nego voda. Nije na odmet da bude vodootporan. Takođe, nabavite puder koji je lagan i proziran i ne daje veštački izgled, ali će vam prekriti nedostatke na koži.

Istaknite svoje prednosti

Ukoliko još niste, nabavite bronzer u prahu! Naime, bronzer će vam u letnjim mesecima na preplanulom licu dati lep prirodan izgled. Sa širokom četkicom za puder nanesite ga na čelo, jagodične kosti, nos i bradu. Takođe, nanesite bronzer na vrat i eventualno na područje dekoltea, ukoliko imate otvoreniju odeću. Ako vam se pak vide uši, nanesite malo bronzera i na njih.

Sjajno leto

Većina stručnjaka za šminku preporučuje vrlo laganu i prozračnu šminku za leto, ali možda će vam se zbog toga činiti pomalo dosadna i jednolična. Imajte na umu da ako i ne nanosite teški i debeli sloj pudera ili ostale šminke, možete itekako zasijati.

Na oči nanesite svetle i sjajne boje leta – zelene, plave, srebrne i zlatne nijanse, zatim boje breskve, svetloljubičaste i tako dalje… Za veče preporučuju se te iste nijanse, ali intenzivnije nanete.

Na obraze možete staviti i svetloružičaste i zlatne tonove rumenila… Zaboravite na teške i tamne ruževe. Dovoljan je hidratantni ruž ili sjaj u boji kože ili čak pak samo „stick“ za negu usana.

Još nekoliko praktičnih saveta

Prilikom nanošenja hidratantne kreme na lice (i kreme za sunčanje), nemojte ju nanositi na same kapke, jer će vam zbog vrućine nakon nekoliko sati senka izgledati očajno. Umesto kreme stavite „prajmer“ za oči, odnosno baznu senku, koje omogućava da vaša prava senka drži duže, izgleda lepše, te sprečava njegovo nakupljanje na kapcima.

Nakon što ste naneli „prajmer“, nanesite olovku za oči, malo senke i maskaru. Izbegavajte debele crne crte nacrtane s tušem na oči, jer će vam šminka izgledati preterana i teška. Preporučujemo neka vam sva šminka bude vodootporna, jer ćete izbeći njeno topljenje i mrljanje na vrućini.

Izvor:kodren.com

Poslednji tekstovi