Lekovitost meda od lavande

4775

Med od lavande predstavlja mešavinu 100% prirodnog bagremovog meda sa sušenim semenom najfinije lavande. Ovaj opojni med pored savršenog ukusaima i mnoštvo prirodnih lekovitih svojstava što ga čini idealnom namirnicom za započinjanje zdravog i uspešnog dana.

Lavandin med ima snažno umirujuće dejstvo i veliki je borac protiv nervoze.Kako se lavanda u različitim aromatičnim kupkama, lekovina, receptima uvek preporučuje u borbi protiv nesanice i med od lavande takođe efikasno pomaže kod sličnih problema. Pomaže u borbi sa blažim oblicima depresije i svim  oblicima nervne napetosti kao i simptome izazvane pred-menstrualnim sindromom. Lavandin miris opušta a prilikom konzumacije ovog meda uvidećete koliko je snažan u borbi protiv stresa. Takođe je dobra za sva gljivična I bakterijska oboljenja kože.

Preporučuje se konzumacija jedne do dve kafene kašičice ujutru na prazan
stomak ili pre obroka. Bilo bi poželjno da med ne konzumirate metalnom
kašičicom već drvenom ili plastičnom. Ovaj proizvod nema nikakva neželjena  dejstva i napravljen je od potpuno prirodnih sastojaka. Preporučuje se kao odraslima tako i deci.

med od lavande je najbolje koristiti svakog jutra, po jednu kafenu kašiku pre doručka ili rastvoren u mlakoj vodi, mleku, čaju. med od lavande se može čuvati na sobnoj temperaturi, bez uticaja direktne sunčeve svetlosti.

Med ima prirodno svojstvo da se kristališe. Takav med prelazi u tečno stanje tako što se tegla sa medom stavi u posudu sa vodom koja se zagreva do temperature ne veće od 50ºC da bi med sačuvao sva svoja lekovita svojstva.

PODELI