Lekovito bilje za plodnost, broj i pokretljivost spermatozoida

14945

Mali  broj spermatozoida  jedan je od glavnih uzroka neplodnosti kod muškaraca. Ako je u  jednom mililitru sperme broj spermatozoida manji od 20 miliona u pitanju je oligospermija,  Do spontane trudnoće može doći i ukoliko je broj spermatozoida u jednom mililitru manji od 10 miliona tako da se i ovaj broj može uzeti kao granična vrednost  Iako je potreban samo jedan spermatozoid da bi se oplodila jajna ćelija (ovum), verovatnoća da će pojedinačni spermatozoid stići do jajne ćelije je veoma mala. Usled toga, nizak broj spermatozoida će umanjiti šanse da zena zatrudni. Terapije sa lekovitim biljem da bi se povecao broj sermatozoida mogu pomoći da se resi problem muške neplodnosti.

Biljka  Gin-Seng se koristi  preko 5000 godina u ljudskoj ishrani i lecenju.   U Kini je zovu “koren zivota”, pospesuje biosintezu u testisima (povecava broj spermatozoida) i pozitivno deluje na potenciju .  Preporucene dnevne doze idu od 500mg do cak 4g, ali treba biti oprezan jer nisu sve vrste     Gin-Senga iste jacine.

Grcko seme je jedna od najstarijih lekovitih biljaka. Ublazava upalne procese, jaca organizam, leci impotenciju i popravlja kvalitet sperme.  Moze se kuvati kao caj ili sameti u prah . Samleveno u prah je delotvornije. Kasika sveze samlevenog semena uzima se tri puta dnevno – pre jela sa medom, obzirom da je izrazito gadnog ukusa i jakog mirisa, pa je potrebno nesto sto ce taj ukus i miris neutralisati. U periodu konzumiranja primeticete da ce vam znoj i mokraca imati jaci miris – to je zbog toga sto se jak miris grckog semena oslobadja iz organizma kroz kozu i urin.

Zlatna maka povećava plodnost, libido i potenciju, broj i pokretljivost spermatozoida, volumen sperme, povećava seksualnu snagu, smanjuje uvećanu prostatu, otklanja često mokrenje, rešava probleme kod prerane ejakulacije, smanjuje erektivnu disfunkciju, povećava fizičku izdržljivost i vitalnost.

Čajevi za povećanje broja spermatozoida :

1

100 g zovinih cvetova, 50 g hajdučice,  30 g iđirota,  50 g semenki od peršuna,30 g listića od maline i 30 g majčine dušice.  Od mešavine uzeti dve kafene kašičice i preliti sa kljucalom vodom (najviše 2,5 dl). Pustite da poklopljeno stoji nekih trideset minuta, nakon čega treba procediti. Pijte ga tri puta dnevno po jednu šolju pola sata pre jela.

2

caj od lista maline (1 kašikica lista maline se prelije sa 2,5  decilitra kljucale vode, ostavi da odstoji 15minuta , procedi se i popije ujutru na prazan stomak pola sata pre jela.

3

 250 g hajducke trave, 60 g zove , 50 g kantariona , 30g nane ,30 g listova maline, 20 g stabjlike lazarkinje , 20g idjirota, 20g stabala majcine dušice .

Sve sastojke treba dobro promesati i jedmu supenu kasiku ove mesavine sipati u 1 litar kljucale vode i kuvati, poklopljeno, jos 1 minut. Kada se ohladi, treba procediti i nasuti u flasu koju cete drzati u frizideru. Piti 3 puta dnevno pola sata  pre I posle jela po 1 decilitar, sto je oko pola case. Ujutru piti pola sata pre jela na prazan stomak.

Fitoterapeut Slobodan Tešić
063 8312930
http://www.radost-radjanja.com/

PODELI