Lecenje cista na jajniku lekovitim biljem i medom

4722

Pojava bilo koje ciste može da izazove poremećaj menstrualnog ciklusa, samim tim i ovulacije, a to znači i da oteža začeće. Međutim, činjenica da je žena imala cistu, neće negativno uticati na tok trudnoće i porođaj.

Provereno prirodno sredstvo za lecenje cista na jajniku  je kombinacija cuvarkuce i  livadskog meda .    Livadski ili cvetni med dobija se iz nektara različitih vrsta biljaka koje cvetaju od druge polovine jula do kraja avgusta. Sastav i boja i jačina ovog meda će varirati u zavisnosti od mesta na kom se pčelinjak nalazi. Na planinskim padinama u ovo vreme vegetacija je bogata medonosnim biljkama od kojih se u našim krajevima izdvajaju maslačak, bela i crvena detelina,žalfija, bela rada, majčina dušica, kantarion…ali i mnoge druge… Zbog te činjenice livadski med je na određeni način najkomleksniji. Upravo zbog toga livadski med se od davnina koristi u narodnoj medicini. *Ovakav med blagotvorno deluje u lečenju stomačno-crevnih, plućnih i bubrežnih oboljenja, a naročito bolesti srca i krvnih sudova kao I u konbinaciji sa cuvarkuc za miome.  Livadski med povoljno utiče i na osobe kojima je potreban oporavak i dodatna energija.
Preporučena upotreba:
Livadski med je najbolje koristiti svakog jutra, po jednu kafenu kašiku pre
doručka (po potrebi i više), ili rastvoren u mlakoj vodi, mleku, čaju, a
još bolje u jabukovom sirćetu.
Zahvaljujući svom hemijskom sastavu i odnosu vitamina, minerala, fermenata i prostih šećera, med utiče na formiranje svih krvnih elemenata kako crvenih tako i belih. Svaki novi dan treba započeti kašičicom baš ovog meda.

za moj recept potrebno je

– 300 grama jedrih i punih listova cuvarkuce
– 500 grama livadskog meda, po mogucstvu organskog

Priprema se na ovaj nacin

Listove cuvarkuce oprati, umotati ih u suvu krpu da sa njih upije ostatke vode i samleti u masini za mlevenje mesa. Drvenom kasikom cuvarkucu pomesati sa medom, da se dobije ravnomerna smesa. smesu sipati u staklene tegle, zatvoriti poklopcima, obmotati ih radi zastite od svetlosti i ostaviti da odstoje u frizideru 7 dana. Za to vreme pozeljno je 3 puta smesu promesati.

Cuvarkuca i med se  uzimaju 3 puta dnevno po jedna supena kasika.
ujutru na prazan stomak i nakon toga pola sata ne treba nista jesti niti piti.
izmedju rucka i vecere
i pre odlaska na spavanje.

Ova količina ce biti dovoljna za 20-tak dana lecenja.

Fitoterapeut Slobodan Tešić
063 8312930
http://www.radost-radjanja.com/

 

PODELI