Kupke od lekovitog bilja protiv steriliteta

2426

Osim, čajeva i drugih biljnih preparata, i kupke mogu da budu od velike koristi u lečenju neplodnosti.  One su važne i za žene i za muškarce
kupke protiv steriliteta :

Pomešajte u jednakoj srazmeri (po 200 g) maslačka, virka, preslice i hajdučke trave. Dve pune šake mešavine prelijte sa dve litre provrele vode i pustite najmanje pola sata da tako odstoji. Ovu lekoviti kupku dodajete toploj vodi u unapred pripremljenoj kadi. Važno je sedeti u vodi dvadesetak minuta i to mogu da primenjuju oba partnera. Na ovaj način omogućićete puno bolju cirkulaciju vaših reproduktivnih organa, što je veoma značajno kad je u pitanju neplodnost kod žena i muškaraca.

Drugi recept

Pomešajte u jednakoj srazmeri  kore krušine, rastavića i hajdučke trave i prelijete sa 8 litara vrele vode. Poklopi se i posle dva sata kupka će imati idealnu temperaturu. Naspe se u kadiu i doda se još šoljica jogurta koji je, na sobnoj temperaturi bio otvoren 24 sata. U kupki se sedi 15 minuta, a korisna je ženama i naročito muškarcima.

Treci recept

Uveče 100 g cele biljke hajducka trava prelijte hladnom vodom (da ogrezne) a sutradan zagrevajte dok ne provri. Sipajte u vodu za kupanje, sedite tako dok se voda potpuno ne ohladi. Ovu kupku možete da koristite 3 puta nedeljno.

Fitoterapeut Slobodan Tešić
063 8312930
http://www.radost-radjanja.com/

PODELI