Kako šminkom prekriti bubuljice, akne, fleke i ožiljke za par minuta

334

Bubuljice ni na čijem licu nisu privlačne, a osim što zanju da dosađuju tinejdžerima, često se okuraže te počnu da opsedaju i nešto starije. Devojke su tih dana u stanju da ne izlaze iz kuće, verujući da će tu malu jedva vidljivu tačkicu svi primetiti, a ni ne shvataju koliko su privilegovanije od muškaraca koji ne mogu da se šminkaju. Bubuljice su najčešće rezultat hormonalnog disbalansa, loše higijene, umora i stresa. Uglavnom brzo nestaju, što svakako nećete primetiti ako su gosti na vašem licu. Pošto ste nestrpljivi i nervozni kada ih vidite na sebi, otkrićemo vam kako da kamuflirate bubuljice i budete zadovoljni čak i ako vam je jedna izrasla na sred čela.

Umivati se zdravo je, voda nije skupa

Pre nego što opkolite bubuljicu šminkom, neophodno je da celo lice detaljno očistite. Osim brojnih preparata apoteke imaju i blage sapune na biljnoj bazi koji prijaju svim tipovima kože, ne iritiraju, ne maste niti isušuju. Parfimerije, pak, nude modernija rešenja, gelove i pene za umivanje lica. Međutim, ako primetite da vam ne odgovaraju, odmah prestanite da ih koristite.

Tek sada možete da iscedite aknu ili mitiser, ali nikako pre toga, dok su pore zatvorene, ruke prljave, a lice neočišćeno. Ako još uvek iz nje nema šta da izađe, crvena je i sveža, onda je treba isušiti. Na tržištu postoje brojni serumi za isušivanje bubuljica koji imaju pristojnu cenu i veoma dugo traju. Oni se nanose samo na kritično područje i tako ga štite od spoljnih bakterija i sprečavaju bujanje akni. A ako vam ni jedan od ovih kupljenih proizvoda ne odgovara, obratite se nekom studiju lepote gde se često spravljaju individualni preparati koji odgovaraju isključivo vašoj koži. Ako nigde ne žurite, pasta za zube takođe može pomoći u ovoj neprilici.

Misija: ujednačenje tena

Na red dolazi omiljeni deo – šminkanje. Žene često greše u pogledu količina pudera. To što ćete celu tubicu istisnuti na lice ne znači da ćete prekriti bubuljice , naprotiv, doći će još više do izražaja, a boja vašeg lica biće neprirodna i suviše različita od boje vrata i dekoltea. Zato, samo strpljivo i umereno.

Pre samog pudera, potrebno je da akne dodatno zamaskirate korektorom. Dovoljna će biti vrlo mala količina koju ćete dobro utrljati na tretirano mesto. E, tek sad stavljate puder. Setite se, samo umereno. Količina koju inače aplikujete biće sasvim dovoljna da vaš ten zablista, a da bubuljice niko i ne primeti, pa čak ni vi sami.

I, naravno, podrazumeva se da će puder biti u onoj boji koja je najpribližnija boji vaše kože, nikako svetliji niti tamniji kako tufna na vašem licu ne bi još više došla do izražaja, a vi postali nezadovoljniji, a ona primećenija od vas.

Prevencija

Kako biste sprečili nastanak novih akni i izbegli neujednačenost tena, morate voditi računa o načinu života uopšte. Osim što ćete redovno čistiti lice, veoma je važno i kako se hranite. Gazirana pića obilazite u širokom luku, a dnevna doza slatkiša ne bi trebalo da pređe jedan red čokolade. Ako je to ikako moguće, klonite se stresa, što će biti dobro ne samo za ten, već celukupan organizam. Ne dozvolite da vam leti koža izgori na suncu i nikako ne pipajte lice rukama svaki čas. Možda je lista zahteva predugačka, ali što pre počnete da štiklirate stavku po stavku, vaša koža biće sve lepša

   ordinacija.tv   Foto: shutterstock  Izvor: navidiku.rs

PODELI