NaslovnaKozmetikaKako da pomoću šminke i frizure vaš nos izgleda manji

Kako da pomoću šminke i frizure vaš nos izgleda manji

Oduvek su žene mučile male nesavršenosti na licu, bilo da su to premala usta, široko lice ili veliki nos. Srećom po nas, šminka čini čuda pa zahvaljujući njoj, možemo postići željene efekte. Koristeći razne trikove, prirodnim putem, bez operacije, ne trošeći velike količine novca, možemo vizuelno smanjiti nos.

Dobro se naoružajte potrebnom šminkom i četkicama, pa u akciju!

Upotrebite podlogu

Pre nego što krenete sa šminkanjem, na lice nanesite hidratantnu kremu ili bazu koju inače upotrebljavate. Time ćete zadržati šminku na licu tokom celog dana i šminka vam neće spadati na određenim delovima lica, kao što se to često dešava nakon više sati.

POKLANJAMO VAM 11 GAVEZOVIH MASTI kliknite na https://ordinacija.tv/ordinacija-i-melemi-rtanjski-spas-poklanjaju-vam-11-gavezovih-masti/

 Koristite tečni puder

Za senčenje nosa, koristite dve nijanse pudera, tamniji i svetliji. Najbolje je da stavljate što gušći puder, jer bolje prekriva nepravilnosti i duže ostaje na licu, za razliku od vodenastijeg tečnog pudera. Rubove senčite tamnijom nijansom, dok za bazu nosa koristite svetlije tonove. Pazite na prelaze i umanjite razliku između ivica i baze nosa. U poslednje vreme, ovaj način prepravljanja nepravilnosti lica senčenjem u svetu predstavlja veliki hit koji je zavladao i među velikim svetskim zvezdama.

  Najčešće se koristi baš za senčenje nosa i naziva se operacija nosa bez operacije. Ovakav vid senčenja se preporučuje za noćne izlaske, a za dan se ipak odlučite za malo lakšu šminku i naglašavanje usana ili očiju. Za senčenje nosa i ostatka lica, koristite sunđere za šminkanje i četkice. Sunđeri će upiti višak šminke i najlakše ćete postići ujednačenost tena i kontura, dok četkicama nanosite tamni puder na delove nosa koje želite da kamuflirate.

 Mane vašeg nosa

Ako imate veliki nos, tamnijim tečnim puderom prekrijte čitav nos, a svetlijim puderom prekrijte strane nosa, kod nozdrva. Dame koje muči dugačak nos, trebaju tamnijim puderom prekriti vrh nosa i nozdrva.

Ukoliko imate problem sa širokim nosom, tamniju nijansu tečnog pudera nanesite sa obe strane, od obrva ka nozdrvama, kao što je prikazano na datim slikama. Ostatak nosa prekrijte svetlijom bojom pudera.

Grbav nos možete lako prepraviti tako što ćete ceo nos prekriti svetlim tečnim puderom, a na grbavi deo nosa staviti tamniji puder. Pazite na ivice i dobro utapkajte pudere, da se ne bi videli prelazi. Ovim trikovima, mane Vašeg nosa prividno će nestati.

POKLANJAMO VAM 11 GAVEZOVIH MASTI kliknite na https://ordinacija.tv/ordinacija-i-melemi-rtanjski-spas-poklanjaju-vam-11-gavezovih-masti/

  Neutrališite sjaj

Šminkom kao što je puder u prahu, možete matirati nos, čime ćete vizuleno skrenuti pozornost sa nosa. Za prvu pomoć, mogu vam poslužiti i maramice, kojim treba da uklonite višak masnoće.

Frizura za nesavršen nos

Razne frizure na primer mogu uticati na izgled nosa. Dame sa dugačkim ili velikim nosom, trebalo bi da nose frizure koje imaju veći volumen i svetlije boje kose. Izbegavajte duge ravne šiške i ispeglanu kosu.

Istaknite najbolje na vašem licu

Ako imate lepe oči, usta ili jagodice, iskoristite to kao vaš najbolji adut. Time ćete, makar trenutno, skrenuti pažnju sa nosa. Istaknite šminkom ono što smatrate da je najlepše na vašem licu.

Izvor: samozazene.com

 

Poslednji tekstovi