Kako da izgledate lepo čim se probudite

4291

Otečene oči, koža izgužvana poput čaršava na kojem si spavala, ni iz usta ne miriše najlepše. Svima nam je poznato. Ako ujutru izgledaš (i osećaš) se super ili se dogodilo malo čudo, ili su pomogli ovi saveti.

Ako si uvek umorna kad se probudiš i izgledaš natečeno kao da nisi spavala danima i usput se odala brojnim porocima, možda je vreme da pročitaš ove savete. Pokušaj da ih slediš neko vreme, na primer dve nedelje, verujemo da će se razlika videti na tvojoj koži, očima i podočnjacima, kao i u količini energije koju ćeš imati.

1. Sve je u sastojcima

Glikolna kiselina, vitamin A, peptidi i crvene alge pomažu kod bržeg stvaranja ćelija pa koža deluje čvršće. Beli čaj i ekstrakt kamilice su takođe odlični za izgled mladolike kože. Za kožu korisne sastojke možeš unositi negujućim kremama, ali i hranom.

2. Pravi položaj

Najbolji položaj za spavanje, što se tiče lepote je onaj na leđima. Tako sprečavaš nastajanje bora jer ti lice nije „zgnječeno“ na jastuku. Sprečavaš i naticanje lica ako spavaš na leđima. Glavu treba da položiš na jastuk, da bude na malo povišenom jer se na taj način podstiče bolji protok krvi.

3. Pazi na vlagu

Ovlaživač vazduha u prostoriji je pravo malo bjuti čudo. Suva koža nam je neprijatelj broj 1. Ako nemaš novca za njega, dobra alternativa je mokar peškir na radijatoru, koji će navlažiti vazduh u sobi.

4. Mala oaza

Svoju spavaću sobu pretvori u pravi mali raj. Izbaci televizor, internet i održavaj je urednom. Osećati se ugodno i lepo je pravi ključ za sreću!

5. Investiraj u svilu

Svileni pokrivači za krevet su luksuzni, elegantni i sprečavaju nabore. Osim toga, najbolji su za tvoju kožu.

6. Skidaj šminku

Nikada i baš nikada ne bi trebalo da legneš u krevet našminkana, ma koliko bila umorna za čišćenje lica uveče. Nema izgovora! Temeljno ukloni svu šminku pre spavanja, isplati se!

7. Puno sna

Ovo je jednostavno moralo biti na spisku, zar ne? Ko spava samo 4-5 sati svake noći, taj će uvek izgledati umorno i natečeno. Stoga, idi lezi ranije da spavaš i pošteno se odmori. 8 sati sna je, kažu, najzdravije. I najvažnije za lepotu.

Izvor: srbijadanas.com

PODELI