Grickalice koje možete jesti koliko vam je volja a nećete se ugojiti!

1363

Rešili ste da pazite na liniju, ali imate potrebu da nešto grickate, dok npr. gledate film? Možete se opustiti i gledati film uz neke od sledećih grickalica, koje neće uticati na vašu kilažu:


1. Kraljice svih zdravih grickalica – KOKICE.
Ove male bele grickalice ne sadrže veliki broj kalorija, i predstavljaju zdravu alternativu slanim grickalicama poput čipsa, smokija i grisina.

Iako su zdrave, predlažemo da izbegavate kupovne varijante koje su prepune soli i koje utiču da vaše telo zadržava vodu u sebi. Predlažemo da kokice spremite u vašoj kuhinji, na samo nekoliko kaplji ulja.

2. Iako vam se povrće ne čini kao interesantna ideja, šargarepa ili paprika isečene na duguljaste komade su idealna zdrava hrana koju možete grickati ukoliko osetite glad.

Vitamini i vlakna su savršen izbor da zavarate glad i odbranite se od želje da posetite frižider ili otvorite kesu čipsa.

3. Leblebije su sjajan izbor sa male sitne grickalice koje možete jesti u svako doba dana.

4. Miks suvog koštunjavog voća predstavlja zdravu kombinaciju kalorija koje možete jeste bez brige da će to uticati na vašu kilažu. Predlažemo vam da pomešate: blanširan badem, indijski orah, suvo grožđe i lešnik. Kako vam se čini?

5. Integralne pločice koje sadrže veliki broj vlakana možete nabaviti u prodavnicama zdrave hrane.

Nekoliko vrsta vam je na raspolaganju: lanene pločice, pločice od heljde ili spelte, pločice od bundeve, štanglice sa suncokretom, ovsene pločice, pločice od koprive ili ražane pločice – izbor je na vama!

Izvor: budoar.rs

PODELI