Gde su nestali svi“dobri muškaraci”

1762

Ako se često zapitate gde su nestali svi ti dobri muškarci i da li ih uopšte ima, znajte da ih ima. Ali, možda ih terate od sebe nekim greškama koje pravite?

 Neke žene nesvesno prave greške kojima jednostavno oteraju one dobre, fine muškarce iz svog života. Proverite da li i vi grešite.

Mrzite da budete same

Ogromna je razlika između onoga kada želite da budete u vezi i osećaja kada se osećate izgubljeno ako niste u vezi. Problem je u tome što dame koje mrze da budu singl muškarcima kao da šalju poruku “nije važno da li mi se sviđaš, bitno je da imam nekoga pored sebe”. Niko ne želi da bude u takvoj vezi, pa ni vi same, samo što to sebi možda nećete priznati. Osim toga, to vas tera da budete u vezi koju ne želite, ali je prihvatate jer je “manje strašno” nego da budete same.

Očekujete da vam muškarac donese sreću

Veza nije rešenje za sve. Naravno da očekujete od svog partnera da vas usreći, ali ako niste zadovoljne svojim životom, ne postoji ta sreća koju on može da vam “donese”, pa da zaboravite to nezadovoljstvo. Kada budete zadovoljne time, onda nećete imati nerealna očekivanja od veze i partnera.

Stvarate sebi pritisak

Želite muškarca sa kojim ćete da zasnujete porodicu, i to je sasvim u redu. Međutim, problem je u tome što žene, naročito ako im biološki sat otkucava, zanemaruju ljubav i bukvalno traže partnera za kojeg misle da će se dobro snaći u porodičnoj “ulozi”. Sa druge strane, ako oni to osete, nikako im se neće svideti što vam nije važan on, već samo to da bi možda mogao da bude dobar otac vašoj budućoj deci. Na taj način stvarate pritisak i sebi i potencijalnom partneru, a to vam neće doneti ništa dobro. Dakle, ponekad je dobro samo da se prepustite. Dajte mu šansu, upoznajte ga, najpre shvatite da li postoji privlačnost među vama, da li želite iste stvari u životu… a ostalo će već doći vremenom.

Previše ste samostalne

Ne, niko ne kaže da treba da se pravite da ništa u životu ne možete da uradite same. Samo, napravite razliku između toga da ste samostalne i toga da ne prihvatate ničije ideje i mislite da uvek sve znate najbolje. Sa druge strane, ne tretirajte muškarce ni kao da su vam plaćene sluge koje bi trebalo da iznose kofere, kače police na zid… Ako vam treba pomoć, oni će vam je rado pružiti, sve dok to umete da cenite.

Muškarac je centar vašeg sveta

Sve te divne stvari koje dolaze uz novu vezu su sjajne. Ali, ako zbog veze odustanete od svojih snova, hobija… da biste provodili više vremena sa svojim partnerom, na kraju ćete izgubiti sebe i osećaćete se loše zbog toga. Na kraju, to će dovesti do toga da vaš partner postaje doslovno ceo vaš svet, a to je, verujte, više odgovornosti nego što bilo ko želi da preuzme na sebe. Vaš partner nije i ne može da bude vaš hobi.

Imate loše mišljenje o muškarcima

Ako čvrsto verujete u to da su svi muškarci isti, odnosno da su svi loši, ne očekujte uz takav stav budete privlačne nekom drugačijem. Uostalom, vi i ne verujete da postoji dobar muškarac, pa zašto ga onda tražite?

Kada sa takvim stavom uspete da nađete partnera, vaše nepoverenje (jer mislite da su svi isti, da će vas prevariti…) brzo će ga oterati.

Imajte na umu da nisu svi muškarci isti, kao što nisu ni sve žene iste.

Nestanete kad je teško

Poželite da pobegnete negde daleko čim u vezi naiđete na mali problem? Poenta zdrave, stabilne veze je da vas nije strah ni stid da pred partnerom budete ranjive. Dakle, kad imate problem, ne “obujete” patike za trčanje i nestanete iz njegovog života, nego razgovarate i pokušavate da rešite problem. Osim toga, ako imate tu naviku da bežite od problema, vaš partner će se verovatno stalno osećati kao da ćete ga svakog trenutka napustiti, sve dok jednom ne odluči da on ostavi vas.

Da, veze nekad mogu da budu teške i muškarci nekad zaista mogu da vas povrede. Ali, razmislite – to što ste jednom pali sa tobogana, ne znači da se više nećete popeti na njega?

Izvor: mondo.rs

PODELI