Evo zašto je KAČAMAK najzdravija hrana!

6082

Kačamak sadrži dovoljno minerala, nutritijenata i vitamina koliko je telu potrebno da bi normalno funkcionisalo. U svom sastavu ima prirodne masti, odnosno karitenoide i upravo te zdrave masnoće zaslužne su za njegove moći koje pospešuju bolji i kvalitetniji rad creva.

Kukuruz je zaslužan za sve dobrobiti ovog ukusnog jela. Odmah iza pšenice i pirinča, kukuruz važi za najvažniju žitaricu na svetu. To je jedna od najboljih namirnica koja ljudski organizam ispunjava dugotrajnom dobrom energijom.

Takođe, može se pohvaliti s velikim sadržajem fosfora, magnezijuma, cinka, kalijuma, bakra, selena i mangana.

Zahvaljujući kukuruzu koji sadrži, kačamak ima vrlo mali broj kalorija u sebi, te je zbog toga idealan obrok za mršavljenje. On je jedna od najboljih i najefikasnijih namirnica koje se preporučuju kada su dijete u pitanju.

100 grama kačamaka sadrži oko 380 kalorija. On u svom sastavu ima samo prirodne materije tako da su i njegovi ugljeni hidrati i lipidi pozitivni za ljudski organizam. Kačamak je odličan obrok za bebe i decu.

Jačanje ćelija debelog creva takođe je još jedan od uspeha koji je zabeležen kod osoba koje su kačamak uvrstili u svoje redovne obroke. Osim što će ih ojačati, delovaće antioksidativno na celokupan organizam, ne samo na creva.

Smanjuje holesterol zahvaljujući dobrim mastima koje sadrži, kao i vlaknima i kompleksnim ugljenim hidratima. Samim tim iz tih razloga, kačamak će sprečiti i pojavljivanje viška kilograma.

Izvor: alo.rs

PODELI