NaslovnaHrana kao lekVitaminiDvostruki nobelovac Poling - RAK se može “NAPASTI” terapijom vitaminom C!

Dvostruki nobelovac Poling – RAK se može “NAPASTI” terapijom vitaminom C!

Poling se nije slagao sa stavovima zvanične medicine kada je u pitanju rak. On je, kao i mnogi drugi ugledni naučnici, govorio o narušenom alkalno-kiselom balansu (80:20), odnosno pH, zbog čega nastaje rak. Pristup je takav da se ide na to da se eliminiše uzrok raka.

Rak i Polingova teorija

Osnova Polingove terapije zasniva se na unošenju što većih količina vitamina C (askrobinske kiseline), ali i aminokiselina: lizin, arginin, prolin, te zeleni čaj i selen.

Ovaj naučnik, ipak, nikada nije tvrdio da se uz pomoć vitamina C u potpunosti može izlečiti rak, već da pacijenti oboleli od raka, u ranijoj fazi razvoja bolesti, mogu drastično poboljšati rezultate lečenja, ukoliko povećaju doze askorbinske kiseline. Prema istraživanjima, doze tolerancije creva na vitamin C, kada je u pitanju rak, su 15 do 100 gr sa 4 do 15 doza na dan.

Vitamina C najviše ima u šipku. Doktor Dragan Gaćeša, autor knjige “Pobijedimo rak uz pomoć prirodnih sredstava i psihe” smatra da je šipak najbolje uzimati kada su mu odstranjene koštice i kada je odstajao u zamrzivaču i ugnjio. Takav šipak, smatra on, potrebno je uzimati najmanje 3 puta dnevno, 1 malu kafenu kašiku i žvakati u ustima dok se ne istopi.

Vitamin C, pored šipka, se u velikim količinama nalazi u crnoj ribizli, crvenoj i zelenoj paprici, hrenu, šumskim jagodama i prokelju.

Ipak, neka istraživanja su pokazala da je pacijentima najbolje pomoglo kada su vitamin C uzimali intravenozno. Dokazano je da ovaj vitamin svakako pomaže pacijentima obolelim od raka, tumora, SIDA-e i da ga oni trebaju uzimati u većim količinama, ali, za sada, Polingova terapija nije u potpunosti potvrđena. Neki ljudi smatraju da vlasnici velikih farmaceutskih kompanija žele da zaustave dalja istraživanja na ovom polju te da bi uz detaljan plan ishrane i određivanje tačne doze vitamina C za svakog pacijenta posebno moglo da da fenomenalne rezultate.

Ipak, sve više je naučnika, medicinara, ali zvaničnih institucija, koji priznaju da velike doze vitamina C u kombinaciji s medicinskom terapijom mogu poboljšti ishod raka. Zato ga danas neki doktori upotrebljavaju uz hemoterapije, jer jednim delom štiti organizam od štete.

Za sada je sigurno jedno, unošenjem većih količina vitamina C možete značajno smanjiti mogućnost pojave raka, ali i produžiti život. Poling je živio 94 godine, a svaki dan je uzimao 18 grama vitamina C.

Izvor: ordinacija.tv/lifepressmagazin.com

Poslednji tekstovi