DUŠAN VLAHOVIĆ: Moja mama je medicinski radnik, a i ja sam… Sve bih dao porodici jer oni zaslužuju samo najbolje

2613

Srpski fudbaler Dušan Vlahović je rođen 28. januara 2000. godine u Beogradu. Njegovi roditelji, Miloš i Slađana Vlahović su početkom rata sa Kosova otišli u Crnu Goru, a potom su se trajno nastanili u Beogradu.

Dušan je bio prva zvezda zimskog prelaznog roka, tokom kojeg je iz redova Fiorentine prešao u Juventus  i to za 75.000.000 evra. Sam srpski napadač će na konto ugovora, koji je potpisan na četiri i po godine, u Juventusu zarađivati 7.000.000 evropskih novčanica po sezoni.

Sve to deluje lepo i fino kada se iz perpektive navijača baci pogled na ove vrtoglave cifre, ali samo sportisti znaju koliko je rada, znoja, odricanja neophodno da bi se do ovako nečega došlo.

To je totalno druga strana, koja u većini slučajeva ostane nepoznata ali Dušan Vlahović je u prošlogodišnjem intervjuu za “Helo“ magazin progovorio o teškoćama koje je morao da prebrodi daleko od doma i porodice, koje je napustio sa svega 18 godina i otisnuo se u beli svet.

– Jako sam vezan za roditelje i mlađu sestru, nju možda i najviše volim. Istina je da nisam imao obično detinjstvo. Propustio sam neke ekskurzije, izlaske sa društvom i slične stvari, ali ne žalim ni za čim. Znam cilj koji želim da ostvarim i idem ka tome – rekao je Vlahović.

U najtežim trenucima karijere, a dve situacije su bile prelomne, uz Dušana su bili samo roditelji i dva druga.

– Pamtim ko mi je okrenuo leđa, ali i ko mi je pružio ruku podrške – jasan je novopečeni napadač dvostrukog prvaka Evrope, Juventusa.

Iako je od najranijeg detinjstva pokazivao izuzetan sportski talenat, Dušanova majka zauzela je čvrst stav: prvo škola, pa fudbal. Otac je, kako nam je otkrio, imao više razumevanja, ali je deklarativno bio uz majku, da ne bude – ona priča jedno, on drugo.

– Znao sam da će mi on uvek progledati kroz prste (smeh)!

Zanimljiv je podatak da je trenutno jedan od najatraktivnijih napadača evropskog fudbala, posle završetka osnovne škole sa odličnim uspehom, upisao srednju medicinsku.

– Moja mama, koja je medicinski radnik, posavetovala me je da krenem tim putem. Mada, zaista je bilo uživanje ići u školu koju pohađaju mnoge devojke. Barem tu jednu godinu, dok sam mogao redovno da pratim nastavu. Kasnije sam se zbog obaveza prebacio na privatno školovanje.

Dečko, koji je praktično na pragu života postao ozbiljno bogat, prvu platu zaradio je sa 15 godina.

– Do mog punoletstva novac su primali roditelji. Tako i treba da bude. Sve bih im dao jer oni zaslužuju samo najbolje. Meni je ionako dovoljno da imam za garderobu i da odem na more – skromno je dodao.

Naočiti Dušan Vlahović, visok skoro dva metra, i ranije je privlačio pažnju ženskog sveta, a sada je sasvim sigurno prvi na listi devojaka koje maštaju o udaji za fudbalera.

– Brak je nešto što se ne planira. Može da se desi za šest meseci, ali i za deset godina. Iskreno, ne bih imao ništa protiv da budem mlad otac – priznao je.

Izvor: ordinacija.tv/sport.blic.rs

PODELI