NaslovnaNekategorizovanoDr Nestorović: Obloge od ovog ulja imaju bolji efekat na bol i...

Dr Nestorović: Obloge od ovog ulja imaju bolji efekat na bol i zapaljenje od farmaceutskih lekova

Dr Branimir Nestorović je na svom blogu pokušao da objasni zašto više nema biljnih lekova, pa je podelio još jedan recept iz oblasti prirodne medicine.

Pozivajući se na studiju iz 2016. u kojoj je učestvovalo 40 odraslih osoba sa osteoartritisom kolena (zapaljenje zgloba kolena), dr Nestorović je podelio sa javnošću da obloge od ulja iz semena crnog kima imaju bolji efekat na bol i zapaljenje od farmaceutskih lekova koji se uglavnom koriste.

On je podsetio da farmaceutski lekovi imaju brojne neželjene efekte – od smanjivanja aktivnosti antioksidanasa, smanjivanja testosterona, ometanja stvaranja sulfata polnih hormona, povećanja rizika od moždanog udara i pojave astme, do toksičnosti jetre i poremećaja sinteze neurotransmitera, što može da dovede do afektivne ravnodušnosti.

– Ulje crnog kima je nanošeno u količini od jednog mililitra tri puta dnevno na koleno, tokom osam nedelja. Utrljavanje je trajalo pet minuta – naveo je prof. Nestorović, uz napomenu da je, kako je navedeno u rezultatima studije, nanošenje ovog ulja dalo bolje rezultate u saniranju reumatskih bolova, uz minimalna neželjena dejstva.

 

 

 

 

Poslednji tekstovi