Decenijama nije mogla da zatrudni, pa RODILA SINA U 70. GODINI putem VTO tretmana, koji može i nakon menopauze!

491

Žena po imenu Dživunben Rabari iz Indije tvrdi da je svoje prvo dete rodila u 70. godini, što je čini jednom od najstarijih porodilja ikada.

Naime, ona i njen suprug Maldhari (75) nisu želeli da otkriju medijima ime svog sina, a istakli su da je začet uz pomoć vantelesne oplodnje.

Rabari je rekla novinarima da ima 70 godina, ali i da nema ličnu kartu koja dokazala njen datum rođenja. Na osnovu njenih tvrdnji, ona je jedna od najstarijih porodilja ikada. Ipak, rekord i dalje drži njena sunarotkinja Eramati Mangajama koja je u septembru 2019. u 74. godini rodila bliznace.

Dživunben i Maldhari, žive u malom selu Mora u Gudžurtu u Indiji, u braku su 45 godina i decenijama su neuspešno pokušavali da dobiju dete, a sada im je to pošlo za rukom putem VTO tretmana, koji može da da rezultate čak i nakon menopauze.

Doktor ove 70-godišnjakinje Nareš Banušali istakao je da je to “ekstremno redak slučaj”.

“Kada su prvi put došli kod nas, rekli smo im da nije moguće da imaju dete u tako dubokoj starosti, ali oni su insistirali. Rekli su da je to uspelo mnogim članovima njihove porodice. Ovo je jedan od najčudnijih slučajeva koje sam ikada video”, dodao je on.

Naime, šansa da žene u 70-im godinama zatrudne prirodnim putem praktično ne postoje, jer većina žena prolazi kroz menopauzu između kasnih 40-ih i ranih 50-ih godina. Ipak, Američko društvo za reproduktivnu medicinu tvrdi da svaka žena u bilo kojim godinama može da zatrudni uz medicinsku pomoć, prenosi “Daily Mail”.

Izvor: kurir.rs; foto: shutterstock

PODELI