ČAJ od ove BILJKE otklanja REUMATSKE BOLOVE u rekordnom roku!

3177

Reuma je bolest koja, nažalost, loše utiče na kvalitet življenja i otežava obavljanje svakodnevnih funkcija, ali postoji biljka koji može da ublaži ove bolove

Simptomi reume se menifestuju najčešće bolom u tetivama, mišićima i zglobovima. Prvi simptomi reume mogu da se javi neretko upalom, kao i crvenilom i otokom na koži.

Kada su bolesti kostiju i zglobova u pitanju može da se javi na promenu vremena, pokret i dodir. Priroda ima rešenje za ovaj problem i on se krije u biljci koja nosi naziv crnjuša.

Crnjuša (Erika Karnea) pripada porodici vresova. Botanički je srodna ruzmarinu i borovnici, a procveta još sa prvim nagoveštajem proleća, a kad su zime blage već u decembru.

Lekovita svojstva:

Ova mala biljka je žilav borac i moćan je saveznik zdravlja. Osim toga od nje nastaje najkvalitetniji med, sasvnim tamne boje, gotovo crne.

Po sadržini minerala bogatiji je od svih ostalih vrsta. Boja meda koji pčele prave od njenog nektara, možda može da se dovede u vezu i sa imenom same biljke.

Ova biljka jednako se upotrebljava sveža ili osušena. U narodnoj medicini ona je vrlo cenjena, pa joj se pripisuju mnoga lekovita svojstva. Osim što je dobra za reumu leči i bolesti bubrega i bešiku, bubrežni kamenac i pesak, pročišćava krv i na taj način pomaže kod ekcema i kožnih osipa.

Čaj je dobar i za ispiranje upaljenih očiju i smanjivanje bolova u njima. Obloge se koriste kod kožnih bolesti, išijasa, gihta i reume, a dobar je i za nesanicu.

Da biste ublažili posledice reume, preporučuje se i konzumiranje čaja, ali i nanošenje obloga istovremeno.

Priprema čaja:

  • 1 čajnu kašiku prelijte šoljicom vode i dodajte med po želji.

  • Čaj od crnjuše ovako pripremljen najbolje je piti uveče pre spavanja.

PODELI