Bizarna pića hit u svetu: Sa tri penisa, zmijama, gušterima, škorpionima, bebama miševa…a koriste ih i kao lek

320

Ljudi širom sveta naučili su tokom svoje duge istorije da alkohol prave od gotovo svega. Gotovo da nema voća koje ne može fermentirati i destilirati, a neki su ovu svetu „umjetnost“ izveli na potpuno nove nivoe. Tako se alkoholu dodaju neki prilično bizarni aditivi koji imaju funkciju poboljšanja ukusa, dajujući posebne moći onome ko ih pije.

 Evo nekoliko alkoholnih pića koja nam je teško gledati, a kamoli zamisliti da pijemo:

Agwa de Bolivia, piće od lista koke

Ovaj zeleni liker pravi se od lišća koke, guarane, žen-šena, soka limete i još 36 drugih biljaka.

 Vino sa zmijama, gušterima i škorpionima

Ovo piće je samo za prave kauboje, koji pljuju u lice svakoj kuji koja kaže da je vino ‘vatreno’ i ‘razigrano’, a u slobodno vreme zubima i škorpionima love zube. Moramo reći da se slažemo: nema ništa bolje nego videti mrtvog guštera kako pluta u vašem piću.

Zmijsko vino

Veruje se da otrov smrtonosnih zmija poput kobri i zvečarki može da bude razložen dugotrajnim stajanjem u alkoholu i da ono što ostane u flaši ljudima daje snagu i vitalnost. Ovaj “lek” pravi se tako što se neka od otrovnih zmija ubaci u flašu pirinčanog vina i ostavi da odleži nekoliko meseci. Postoji i takozvana “mešana” verzija koja podrazumeva ispuštanje zmijske krvi u alkohol.

Pivo od pizze

U posljednje vrijeme, radleri i razna aromatizirana piva postali su vrlo popularni u našoj zemlji, ali pivo koje ima ukus kao pica Margarita nešto je što nikada ne bismo pomislili. U maloj, kućnoj pivari u Ilinoisu, mleve čitave pice, zatim isperu mešavinu vrućom vodom i dobijenu tečnost („pizza suština“) pomešaju sa standardnim sastojcima piva. Posle dve nedelje ste dobili ovo čudo!

Pirinčano  vino sa bebama miševa

Tradicionalni kineski i korejski lekoviti tonik pravi se od gomile malih miševa, ne starijih od tri dana. Ako ste neraspoloženi i uopšteno se loše osećate, ovo piće će vas, prema mišljenju stručnjaka za tradicionalnu istočnjačku medicinu, sigurno okrepiti. Osim toga, vino s novorođenim miševima korisno je i za lečenje respiratornih infekcija i poremećaja rada jetre. Tek rođeni miševi ubacuju se u pirinčano vino i ostavljaju da fermentišu barem godinu dana.

 Viski od irvasovog roga

Ovo je piće koje ćete veoma teško naići, a može se nazvati jednim od najekskluzivnijih pića u Aziji. Pravi se u Laosu fermentacijom riže u glinenim saksijama, kojima se kasnije dodaju razne trave i rogov prah.

 Vino od galeba

 Ne, ovo nije vino koje piju zavodnici. Ovo neopisivo bizarno piće dolazi od Inuita, koji uhvate galeba i gurnu ga mrtvog u komadu u bocu i ostave da fermentira na suncu. Kažu da je ispijanje ovog pića, ali i mamurluk sledećeg dana, spektakularno! Slike ovog pića ne postoje na internetu, a nismo ni sigurni da li bismo voleli da ih vidimo.

Vino od tri penisa

Mnogo pre vijagre, Kinezi su za potenciju koristili piće od tri penisa koje se sastoji od pirinčanog vina u kom su stajali penisi foke, jelena i psa. Ovo vino sa falusima se konzumira za povećanje muške seksualne moći i potencije.

Vino od rečne jegulje Mekong

Vino, poreklom iz Laosa, pravi se od rečnih jegulja iz reke Mekong, korenja žen-šena i raznog bilja.

ordinacija.tv

PODELI