Biljake koje donose mir, zdravlje, sreću, ljubav, uspeh i novac

3848

Prema narodnim verovanjima CVEĆE donosi očuvanju pozitivne energije i ljubavi kod ljudi. U nastavku je spisak biljaka za koje se veruje da ljudima donose mir, zdravlje, sreću, ljubav, uspeh i novac:

Ruža – donosi radost, zdravlje i ljubav. Još u grčkoj mitologiji verovalo se da je ruža Afroditin cvet, znak života i ljubavi. Kad se poklanja ružin pupoljak izražava se ljubav, dok se buketom crvenih ruža izjavljuje strasna ljubav. Bela označava čista, roze nežna, žuta suptilna osećanja, a narandžasta potrebu za ljubavlju. Zanimljivo je da se ruža poklanja i muškarcu zbog odanosti.

Orhideja – Ovo cveće simboliše prosperitet, uspeh, bogatstvo i plodnost. Orhideja donosi savršenstvo i odlične rezultate. Zato to cveće ne treba držati samo u kući, nego i u kancelariji, jer obezbedjuje uspeh u karijeri. U tu svrhu najmoćnijom ”alatkom” smatra se ljubičasta orhideja. Inače, veruje se da se ovim cvetom izražava divljenje prema nečijoj prefinjenoj lepoti, strasna ljubav i želja za uspehom.

Bambus – Srećni bambus privlači pozitivnu energiju. Uvijena verzija bambusovog stabla privlači uspeh, a ako želite srećnu ljubav i stabilan brak onda dva bambusa stavite u jednu vazu. Za više uspeha i novca u kući čuvajte 3 ili 9 bambusa, a najbolja pozicija je levi deo kuće, najviše udaljen od ulaznih vrata.

Zlatni bršljan – Dekorativna biljka koja se savršeno uklapa u svaki dom. Zlatni bršljan je savršen za odbijanje negativne energije. “Mrtav” ugao u kući, ćošak ili prazne police idealan su kutak za ovu biljku koja odbija negativnu energiju, a privlači svetlost i pozitivnu energiju.

Ciklama – Purpurna ciklama simbolizuje više strasti u životu, crvena ili ružičasta romantiku i uzbudjenje, a bela stabilnost.

Spatifillum – Ova biljka je pravi izbor za one koji sede pred računarom po ceo dan jer se suprotstavlja električnom zračenju iz kompjutera. Uz to, ovo složeno ime prevodi se kao “ženska sreća”, donosi ljubav i pažnju okolnih ljudi, snažnu porodicu i dobro zdravlje ženama.

Krasula ili kako je još zovu drvo novca privlači blagostanje i energiju novca i materijalnog bogatstva.

Anturijum – Ova biljka je odgovorna za sreću: sve je lako za vlasnika ove biljke, dobre ponude dolaze u vaše ruke, a loše stvari vas zaobilaze.

Begonija se poklanja starijim osobama i bolesnim ljudima jer se veruje da pomaže ozdravljenju i produžava život.

Gardenija ima značenje otmenosti i zavodjenja.

Iris – Nagoveštaj dobrih novosti, nadahnuća i sreće.

Jasmin – Simbolizuje ljupkost i eleganciju, ali i srećan brak. Veruje se da njegov miris održava bračnu sreću.

Karanfil – Osnovna poruka belog cveta jeste pomirenje, a crvenog ljubav.

Mimoza – Označava poštovanje, donosi sreću u poslu i podstiče ljubav.

Ljiljan – Poklanja se porodilji uz želju da njeno dete bude zdravo i lepo.

Ljubičica – Odraz odanosti.

Poljsko cveće – Donosi smirenje i ima moć da izgladi nesporazume na poslu.

Suncokret – Simbolizuje obožavanje.

Hortenzija – Cvet koji odiše mirom i stabilnosti doma.

Ovo su neka verovanja koja simbolišu odredjene biljke, ali jedno je sigurno – svaki cvet donosi sreću i osmeh na licu.

PODELI