Balzam za masažu Valentina Dikulja za aktiviranje krvotoka i metabolizma, kao i tkiva u okolini zglobova

267

Ruski balzam za masažu Valentina Dikulja je veoma efikasno sredstvo usmereno na umanjivanje neprijatnih osećaja, aktiviranje krvotoka i metabolizma, kao i tkiva u okolini zglobova.

Masaža je jedna od najstarijih, efektivnih i prirodnih metoda brzog poboljšanja funkcionalnog stanja lokomotornog aparata. Primena masaže ubrzava kapilarni krvotok, smanjuje zastoje u radu vena, poboljšava otok limfe u delu tela koji je pogođen. Mišići se bolje snabdevaju kiseonikom i hranljivim supstancama, aktivno se oslobađaju od produkata raspada. Vezivni aparat, zglobovi dobijaju veću pokretljivost, osim toga, aktivizira se proizvodnja tečnosti unutar zglobova, stimulišu se procesi obnavljanja.

Balzam za masažu Valentina Dikulja je veoma efikasno, u praksi provereno sredstvo za lokalnu upotrebu, koje je razvio akademik Valentin Ivanovič Dikulj (rus. Валентин Иванович Дикуль), specijalista za bolesti lokomotornog sistema. Delovanje prirodnih komponenti balzama usmereno je na umanjivanje neprijatnih osećaja, aktivizaciju krvotoka i metabolizma, kao i tkiva u okolini zglobova.

Balzam za masažu Valentina Dikulja poseduje patentirani sistem aktivnih propustljivih mikrokapsula dugotrajnog dejstva, koji služi kao zaštitni omotač i transportno sredstvo za lekovite komponente balzama, zahvaljujući kome one brzo i bez gubitaka stižu na potrebno mesto i tamo ostaju duže od drugih krema i balzama. To dozvoljava da se postiže neophodna koncentracija aktivnih supstanci i dobija maksimalni efekat dejstva balzama.

Svojstva balzama za masažu Valentina Dikulja

Efektivnost balzama uslovljena je lekovitim svojstvima i sinergijom komponenti koje ulaze u njen sastav.

Mumio

Mumio je jedan od najmoćnijih biostimulatora, aktivizira reparativne procese, ubrzava obnavljanje kostiju i zglobova, usporava procese starenja.

Pčelinji propolis

Pčelinji propolis – poseduje izraženu biološku aktivnost. Smrtonosno deluje na viruse, gljivice, bakterije, njegove bakteriostatičke osobine uporedive su sa svojstvima najjačih antibiotika, poseduje imunostimulišuće dejstvo.

Biljna ulja (ulje pasjeg trna, kedrovo ulje, maslinovo ulje, laneno ulje) poboljšavaju trofiku tkiva, uklanjaju spazam mišića, stimulišu lokalne i protivupalne aktivnosti.

Kompleks ekstrakata lekovitih biljaka, sastavljen je po principu sinergizma, pospešuje metaboličke procese u mišićima i tkivima u okolini zglobova, ima antioksidantna i protivupalna dejstva, pomaže izbacivanje mlečne kiseline, smanjenju otoka i grčeva mišića, aktivira rad krvotoka.

Faktori rizika

Faktori rizika su hipertonija, suvišna telesna težina, zanimanja koja su štetna za zdravlje i funkcionalno preopterećenje zglobova koje prevazilaze njihove funkcionalne mogućnosti.

Način primene

Krem intenzivno utrljati 7-15 minuta, 2 puta na dan u oblasti leđa ili zglobova ili koristiti za profesionalnu masažu.

Po mogućnosti posle nanošenja kreme obezbediti toplinu i mirovanje tokom jednog časa. Preporučeno vreme trajanja kursa je ne manje od 10 dana.

Kontraindikacije: Individualna preosetljivost na komponente. U slučaju nastanka alergijskih reakcija prekinuti upotrebu i konsultovati se sa lekarom.

Detaljnije https://www.malaruska.com/proizvodi/balzam-masazu-valentina-dikulja/

PODELI