Ako ste prehlađeni: Med i kurkuma (recept)

4913

Ova mešavina se preporučuje za konzumaciju kod ljudi koji se bore sa bakterijama i virusima. Sjajna je za ojačavanje imunog sistema i sprečavanje pojave raka. Mešavina ima idealne osobine zahvaljujući svojim super-snažnim sastojcima – medu i kurkumi. Mešavina je dobila epitet “zlatna”, jer joj ova dva sastojka daju baš tu boju.

Med je dobro poznat kao jedan od najboljih prirodnih lekova. Isto to se može reći i za kurkumu. Kada se ova dva sastojka kombinuju, oni imaju antiinflamatorne, antibakterijske i antikancerogene osobine.

Za razliku od drugih fabričkih i kupovnih hemijskih medikamenata, zlatna mešavina nema nikakve nuspojave. Ona ima mogućnost poboljšanja crevne flore i celokupnog procesa varenja. U nastavku, predstavljamo vam recept za pripremu:

Potrebni sastojci:

– Jedna kašičica kurkume

– Sto grama organskog meda

– Dve kašičice jabukovog sirćeta

– Jedna kašičica fino rendane limunove kore

– Prstohvat crnog bibera

Način pripreme:

U jednu činiju sipajte kurkumu, crni biber i jabukovo sirće i dobro promešajte. Dodajte rendanu limunovu koru nakon toga, i na kraju med. Sjedinite sve sastojke, dok ne dobijate finu smešu. Prebacite je u staklenu činiju, koju ćete potom staviti u frižider.

Način upotrebe:

Ako ste prehlađeni ili imate neku drugu infekciju, prva dva dana bi trebalo da konzumirate pola kašičice ove mešavine svakog sata. Trećeg i četvrtog dana treba da uzimate pola kašičice na svaka dva sata, da biste posle četvrtog dana, tri puta na dan konzumirali istu dozu. Upotrebljavajte sve dok se u potpunosti ne otarasite simptoma.

Za anti-kancerogenu akciju, jačanje imuniteta i poboljšanje celokupnog zdravlja, uzimajte jednu kašičicu zlatne mešavine dnevno. Preporučuje se da je uzimate ujutru, jer će tako imati najbolje dejstvo na vaš organizam.

Veoma je važno da ovu mešavinu konzumirate na pravi način. Stavite pola kašičice ili kašičicu (u zavisnosti od rezultata koje želite da postignete) u usta i sačekajte da se u potpunosti istopi. Nakon što je progutate, sačekajte nekoliko minuta pre nego što popijete bilo koju tečnost. Takođe, možete koristiti ovu mešavinu kao džem, namazati je na parče hleba i konzumirati kao doručak. Možete je dodati i svom čaju, ali ne vrućem, jer će ona u tom slučaju izgubiti sve svoje benefite.

Izvor: zenskimagazin.rs

PODELI