NaslovnaBiljeLekovito biljeAko stavite PET BAMBUSA u ovaj deo kuće desiće se ČUDO –...

Ako stavite PET BAMBUSA u ovaj deo kuće desiće se ČUDO – Biljka vam unosi zdravlje, ravnotežu, sreću…!

Broj 5 u feng šuiju ima veliki značaj jer nosi pozitivnu energiju, a mi vam donosimo savete kako da aktivirate ovaj broj u svom domu i osetite isceljujuću moć koji nosi sa sobom.

Broj pet donosi sreću

U feng šuiju broj 5 ima veliki značaj i simboliku, najpre zbog principa 5 elemenata koji su potrebni kako bi u kući zavladala ravnoteža i sklad, a potom i zbog energije koju ovaj broj donosi. Kako da unesete dobru energiju broja 5 u svoj dom? Prvo je važno da aktivirate 5 feng šui elemenata – drvo, vatra, zemlja, metal i voda. Kroz tekući ciklus 5 elemenata se transformiše i jedan element se pretvara u drugi dobijamo pozitivnu energiju.

Ciklus počinje vodom (kišom) koja hrani drvo. Drvo zatim pokreće element vatre. Vatra sagoreva drvo pretvarajući ga u zemlju (pepeo). Zemlja sabija i formira sve vrste metala. Metalni element tada privlači i izvlači više vode (kiše) koja hrani drveni element i ciklus počinje iznova.

Aktivacija elemenata

Postoji osam sektora koji predstavljaju osam pravaca kompasa. Kada trebate aktivirati element u određenom sektoru kompasa, uvodite element dodeljen tom sektoru. Sektori i njihovi vladajući elementi uključuju:

Sever: Vodeni element
Severoistok: Zemljin element
Istok: Drveni element
Jugoistok: Drveni element
Jug: Vatrena stihija
Jugozapad: element Zemlje
Zapad: Metalni element
Severozapad: Metalni element
Sever: Vodeni element

Potrudite se u navedenim delovima doma da imate ove elemente kako bi zavladala pravilna či energija.

Pitanje je, kako još, osim rasporeda elemenata, ubaciti u dom energiju broja 5. Hvatač vetra od 5 metalnih delova koriti se za odbacivanje negativne energije, otrovnih strelica spolja ili kao amajlija koja štit, pa ga možete staviti na prozor ili na terasu.

Osim što je dekorativan i povoljno utiče na energiju, zvuci hvatača vetra mogu biti opuštajući. Još jedan feng šui alat koji donosi moćnu energiju broja 5 jesu 5 kineskih novčića povezanih crvenom trakom i postavljenih u sektor novca u kući (ugao bogatstva).

Utiče i na zdravlje

Feng shui broj 5 se često koristi u istočnom sektoru (zdravstvena sreća). Možete iskoristiti transformativne moći feng šua broj 5 da biste doneli pozitivne promene u svom zdravlju.

U seketor zdravlja možete staviti 5 biljaka koje prema feng šuiju privlače sreću i na taj način isceliti energiju drvenog elementa. Jedna od najsrećnijih biljaka sa energijom broja 5 jeste bambus sa 5 stabiljki koji predstavlja pet oblasti vašeg života, uključujući zdravlje. Biljka se koristi za unošenje ravnoteže, sreće i prosperiteta u sva područja vašeg života. U stvari, postoji pet oblasti zdravlja, poput emocionalnog, mentalnog, fizičkog, intuitivnog i duhovnog. Možete postaviti srećni bambus sa 5 stabljika u istočni sektor vašeg doma da biste stimulisali isceljujuću energiju koju vam biljka donosi, prenosi Sensa.

Moć broja 5

Postoje i drugi načini na koje možete privući isceljujuću i transformacionu energiju feng šui broj 5. Možete zatražiti registarsku tablicu koja uključuje broj 5. Mnogi ljudi koji žele da izvrše promenu ili započnu neku vrstu transformacije usredsrede se na korišćenje broja 5 u njihovom svakodnevnom životu. Na primer, možete zakazati nešto važno za 5. u mesecu, za 5. dan u nedelji, za 5. mesec ili u 17.00. Kad god vežbate, radite to u setovima od 5 vežbi, odvojite 5, 15, 25 minuta i tako dalje.

Izvor: republika.rs

Poslednji tekstovi