Aka­de­mik prof.dr Slobodan Došić: Nedostatak ljubavi često je “okidač” za brojne bolesti

578

Nedostatak ljubavi i pozitivnih emocija najčešći su uzrok zdravstvenih poremećaja, degenerativnih i drugih hroničnih oboljenja. Ako se izuzmu nasledni faktori i razorni uticaji ove progresivne civilizacije, nameće se logično pitanje: da li smo dovoljno svesni činjenice da zbog manjka ljubavi i samopoštovanja, “gorimo” u kopmleksnim i suptilnim problemima.
Upozoravajući da nedostatak ljubavi može da izazove većinu bolesti, profesor dr Slobodan Došić, epidemiolog, bivši vazduhoplovni lekar sa VMA,predsednik Udruženja i direktor Međunarodnog centra za tradicionalnu i komplementarnu medicinu “Etnomedicina Kosmoenergetika”, objašnjava da smo puni zdravlja, odnosno energije upravo onda dok volimo i kada smo voljeni.

VAPAJ ZA POMOĆ

KADA počnemo da oboljevamo od hroničnih degenerativnih bolesti, to je već kasno upozorenje kojim nam telo u vapaju saopštava da smo u stanju “potrošene ljubavi”. Drugim rečima daje nam signal da se sa našim “duhom” nešto ozbiljno dešava.
– Mnogo puta sam se sretao sa roditeljima dece različitog uzrasta, najšešće adolescenata, kojima zvanična medicina nije mogla da pomogne – objašnjava profesor Došić. – Bilo je i slučajeva gde su očajne mame i tate tražile pomoć od “raznoraznih” stručnjaka koji se bave alternativnim i drugim sistemima ozdravljenja. Iscrpnom analizom otkrivao sam prave uzroke obolevanja njihove dece, i verujte da uzroci bolesti nisu bili u “bolesnom” detetu, već najčešće u naizgled zdravim roditeljima.
Prema rečima našeg sagovornika, dijagnoze kod dece su bile samo posledica onoga što je dete doživljavalo i preživljavalo unutar svoje porodice. Naime, problemi nastaju u zdravim roditeljima koji, u suštini, nemaju zdrav međusobni odnos, i normalnu komunikaciju, što se posebno odražava na mentalno zdravlje dece. Roditelji se u takvim situacijama obično ne osvrću na svoje mališane koja savršeno precizno “skeniraju” njihove “normalne” postupke, zbog kojih pate.

SAMO SA ŽAROM

POJAVE disfunkcije, ili čak oboljenja sistema, nekog organa ili delova tela, upućuju nas na izmenu stanja naše psihe, to jest, strukturu ličnosti i na produbljenje somatske patologije – precizira profesor Došić. – Mi delujemo na uzroke već ispoljenih fizičkih stanja, koja su dijagnostikovana, a čije lečenje i pored ordinirane terapije nije dalo očekivane rezultate, što potvrđuje da zvanična medicina leči samo posledice. Suština priče je da na obolelom telu čitamo posledice oboljenja, duše,ili transformacije duše, pa na osnovu toga nalazimo uzroke nastanka “patnje” i lečimo ih.
Kao primer svoje priče, naš sagovornik izdvaja tumor, miom na materici koji se po zvaničnoj medicini leči isključivo kod ginekologa. Miom koji pominjemo je pokazatelj nedostatka punoće emotivnog života i suštinske (prave) ljubavi.
Pacijentkinje su, naglašava dr Došić, u velikoj zabludi kada misle da je dovoljno da imaju parntera za seks i da je on redovan,neshvatajući da je za zdravlje i kvalitetan život neophodna upravo suštinska ljubav.
Voditi ljubav bez treperenja duše i satreptaja nije prava ljubav. To je, tvrdi naš sagovornik, goli seks i fizika, koji često ženu ostavlja energetski praznom, a psihički uznemirenom.
– Bazirajući se na činjenici poznavanja životnih energija, u praksu sam uveo novi originalni metod kojim se na pacijentima bilo kog pola deluje energijama dva raznopolna psihoenergoterapeuta, bioenergijatara – precizira naš sagovornik.

STERILITET
Ne smemo zanemariti činjenicu da i muškarci iz tih razloga kao i žene “pucaju” i to najčešće na prostati i potenciji – kaže prof. dr Slobodan Došić. – Benigna hipertrofija prostate (adenoma prostate) i impotencija su danas poprimile epidemijske razmere. Spermatogram je katastrofalan, a statistike pokazuju sve veći porast muškog steriliteta.

PRIZNANJA
PROFESOR dr Slobodan Došić je u Moskvi specijalizirao i magistrirao tradicionalnu narodnu i komplementarnu medicinu i energoinformacione nauke – eniologiju. Za svoj rad u ovim oblastima dobitnik je mnogih priznanja i titule najboljeg isceljitelja Rusije.

Izvor:novosti.rs

PODELI