Afera “Nestale bebe“ – MAJKA NA TELEVIZIJI PREPOZNALA UKRADENOG SINA, a onda se saznala CELA ISTINA

4954

Mlađan saznao da je usvojen kada se oženio i stvorio svoju porodicu. To mu nije dalo mira, pa je krenuo u potragu za biološkom majkom.

Afera “Nestale bebe“ ne stišava se od sedamdesetih godina prošlog veka, a u septembru prošle godine, razrešili su se prvi slučajevi sumnje na krađu tek rođenih beba između pedesetih i osamdesetih godina prošlog veka u tadašnjoj Jugoslaviji. Potvrđen je jedan slučaj krađe beba iz Porodilišta u Kruševcu 1981.godine, a radi se o slučaju Mlađana Radivojevića, čija je biološka majka danas pozvana iz policije u Kruševcu.

Mlađan je saznao da je usvojen, kada je odrastao i osnovao svoju porodicu, a rečeno mu je da ga je majka ostavila u porodilištu. To saznanje nije mu dalo mira, krenuo je da traga za istinom, a kada je hteo da sazna ime biološke majke, ispostavilo se da ta osoba ne postoji. Zatim se obratio za pomoć članu Vladine komisije za istraživanje nestalih beba Radiši Pavloviću, a ubrzo se pojavio i u medijima.

To pojavljivanje na televiziji dovelo ga je do biološke majke, koja je gledajući emisiju, primetila da liči na njenog supruga i starijeg sina. Zatim se javila kako bi se odradio DNK test, koji je utvrdio da je Mlađan njen sin otet u kruševačkom porodilištu odmah nakon rođenja.

Četiri meseca se čekalo da reaguju tužilaštvo i policija, a tek danas je Milica Milivojević po nalogu Osnovnog tužilaštva u Kruševcu dala izjavu o tome šta se to desilo u martu 1981. godine u kruševačkom porodilištu.

IZVOR: mondo.rs

PODELI