NaslovnaHrana kao lekZdravi receptiRecepti za snižavanje visokog HOLESTEROLA na prirodan način

Recepti za snižavanje visokog HOLESTEROLA na prirodan način

Višak holesterola se može taložiti u unutrašnjim kanalima krvnih sudova i formirati masni plak na njihovim zidovima. Što je plak deblji, on sve više zatvara kanale i sprečava normalan protok krvi do vitalnih delova tela. Dugoročno formiranje ovakvog taloga uvećava rizik od srčanog ili moždanog udara, koji mogu biti fatalni po život pacijenta.

Ove namirnice nisu samo zdrave, već i veoma ukusne, Njihova delotvornost je zaista dragocena, a najbolje od svega jeste činjenica da ih svako može priuštiti.

Recepti za uspešno snižavanje visok holesterola:

Recept: Iscediti sok od jednog svežeg limuna u 1l mlake vode. Piti tokom celog dana.

Recept: Iseckajte 5 limunova sa korom i jednu srednju očišćenu cveklu. Sve dobro izmiksati u sokovniku pa procediti. Dobijen sok sipati u staklenu flašu i čuvati u frižideru. Piti 1dl ujutru i 1dl uveče. Svaki put pre konzumiranja soka protresti flašu.

Recept: Sitno narendati 1kg oljuštene cvekle i procediti je kroz gazu. Piti po 500ml dnevno, pa kad se ublaže simptomi smanjiti količinu na 250ml po danu. Terapija treba da traje od 1-2 meseca.

Recept: Stavite 1l vode da proključa. Uzmite jedan opran i svež limun i oljuštite ga tako da kora bude tanka. Delove kore stavite na dno vatrostalnog bokala ili nekog drugog sličnog suda. Sipajte proključalu vodu preko kora. Ostaviti da se tečnost prohladi pa u nju dodati jednu supenu kašiku sveže ceđenog limunovog soka. Pijte svakodnevno po jednu ovakvu meru napitka.

Recept: Sitno samleti 300g belog luka i 1kg limuna sa korom. Smesu sipati u 1.5l koja je proključala. Smanjiti temperaturu i sve polako kuvati oko 15 minuta, pa skloniti sud i ostaviti da se sadržaj malo prohladi. Sipati sadržaj u tegle i poklopiti ih. Svako jutro na prazan stomak uzeti 500ml leka. Terapija traje 25 dana, a ako hoćete da nastavite morate prvo napraviti pauzu od deset dana pa tek onda početi nov krug.

Recept: Uzeti 3 jabuke, 3 manje cvekle i 3 šagarepe. Od svežeg voća i povrća u sokovniku napravite sok i izliti ga u teglu. U smešu možete nakapati i malo limunovog soka. Popiti svako jutro po jednu čašu natašte, polako u manjim gutljajima.

Recept: Očistite i krupno isecite pola osrednje cvekle, kao i jednu šargarepu i jedan paradajz. Staviti sve komade u blender i dodati jednu čašu vode. Sve sjediniti tako da se dobije ujednačena smeša.

Recept: Ogulite i naribajte četiri korena celera. Na kockice iseckajte 6 limunova sa korom. Sve pomešajte i dodajte 1l čiste vode. Ostavite napitak da odstoji 24 sata, pa ga procedite kroz gazu. Piti po jednu rakijsku čašicu pre svakog obroka.

Recept: Iscedite sok od jednog limuna u čašu jogurta. Popiti svako jutro natašte. Lečenje treba da traje najduže tri nedelje.

Recept: 1kg limuna isecite na tanke kolutove, pa ih poređati na dno tegle. Preko njih sipajte 1kg meda i 1l domaće rakije lozovače. Pokriti gazom i ostaviti da sve stoji na sunčanom mestu naredne 3 nedelje. Prve dve nedelje mešati jednom ili dva puta dnevno, a tokom treće nedelje ništa ne dirati već samo sunčati. Procediti napitak. Uzimati po jednu čašicu svako jutro na prazan želudac.

Izvor: prirodnolecenje.com

Poslednji tekstovi