Najefikasnije vežbe ako imate opuštene grudi: Čvrste grudi za samo par minuta dnevno

5083

Nije lako održavati grude čvrstim, jer su, nažalost, veoma podložne promenama tokom vremena. Ipak, uz adekvatne vežbe, moguće je sprečiti njihovo prerano opuštanje. Izaberite omiljenu vežbu i trenirajte …

1.

Noge stavite u raskoračni stav i lagano ih savijte u kolenima. Ruke podignite pored tela, savijte ih u laktovima i podignite nagore tako da budu pod pravim uglom. U svaku ruku uzmite flašu s vodom od jednog litra, i polako pomerajte ruke ka grudima. Vežbu ponovite 10 puta.

2.

Noge stavite u raskoračni stav, oslonite na stopala i isturite grudi koliko god možete. Uzmite štap, uhvatite ga čvrsto obema rukama i stavite ga u visinu grudi. Ne pomerajući ostale delove tela, pomerajte štap nalevo i nadesno dok ne osetite zatezanje. Vežbu ponovite tri puta.

3.

Stanite uspravno, ruke spojte ispred grudi pod pravim uglom tako da vam laktovi budu u visini ramena. Ruke u tom položaju polako podižite još deset sanitimetara u visinu i nakon toga ih spustite. Vežbu ponovite tri puta.

4.

Oslonite dlan o dlan, a ruke savijte u laktovima tako da stoje u liniji grudi. Najpre pritiskajte dlanove što jače možete, zatim nekoliko trenutaka zadržite ostanite u tom položaju, a onda polako olabavite jačinu stiska. Vežbu ponovite pet puta.

5.

Stanite pravo i postavite noge u raskoračni stav. Savijte traku i držite je u visini grudi. Snažno je vucite ka spolja, u tom položaju zadržite, a nakon toga olabavite. Osim što ćete zategnuti grudi ovo je savršena vežba I za oblikovanje mišića ruku. Vežbu ponovite deset puta.

PODELI