Čuda i isceljenja se dešavaju: Iskreno kažite ove 2 magične reči!

10090

Vreme je pokazalo da negativan govor i verovanja negativno utiču na naše blagostanje i zdravlje. Srećom, važi i obrnuto. I nauka je počela da priznaje ono što su šamani, iscelitelji i duhovni učitelji znali milenijumima. Istraživači poput Brusa Liptona, doktora nauka, su pokazala da naše misli, svesno ili nesvesno, imaju dubok uticaj na naše telo – na nivou ćelija i na sam naš DNK.

  Vreme je pokazalo da negativan govor i negativna verovanja negativno utiču na naše blagostanje i zdravlje. Srećom, važi i obrnuto. Kada živimo u bezuslovnoj, istinskoj ljubavi – čuda se događaju.

  Uzmimo priču o ženi koja boluje od raka u fazi IV. Njeno telo je opustošeno od konvencionalnih terapija – izgubila je kosu i jako smršala, naglo je ostarila i osećala je veliki bol. Ona je u suštini umirala. Kasno jedne noći, dok je stajala ispred ogledala, gledajući svoje ispijeno telo, osetila je neverovatno, svesrdno saosećanje prema sebi.

Počela je s ljubavlju da razgovara sa svojim telom, kao što bi razgovarala s malim, uplašenim detetom, govoreći mu koliko ga voli. Takođe je izrazila žaljenje što nije ranije pokazala svom telu istinsku ljubav i poštovanje. Njen razgovor je trajao neko vreme.

  Otišla je u krevet osećajući mir i zadovoljstvo koje nije osetila godinama. Danas govori kako je to bio početak njenog zapanjujućeg oporavka.

  Svaka misao je važna

  Mi obično ne obraćamo mnogo pažnje mislima koje nam se vrte po glavi – što je velika greška. Evo zašto. Negativan govor koji zuji u pozadini našeg mozga – naše ćelije slušaju 24 sata 7 dana u nedelji. Kao što Ijan Braun ističe u knjizi “Korisne stvari koje treba da govorimo našim ćelijama”: “Ćelije gomilaju emocije, misli i prethodna iskustva – i sve to čuvaju dok im ne kažemo da otpuste.”

  Ali, dobra vest je da naše ćelije apsorbuju i mile, ohrabrujuće, pozitivne misli i reči. Tibetanska poslovica kaže da se svaka misao – sve do jedne – broji. Čak i naučnici shvataju da DNK može da se reprogramira rečima i frekvencijama.

Umesto da bezglavo bombardujemo naše ćelije nekorisnim mislima i uverenjima, možemo da počnemo da se isceljujemo prvo spoznajom da nismo samo mozak koji je podržan od strane nekonzistentnog tela – nesrećna orijentacija u većini zapadnih društava danas. Mi smo zapravo vrlo inteligentan sistem u kojem svaki deo ima svoju jedinstvenu svest koja doprinosi celini.

  Pozitivan govor telu za ozdravljenje

Medicinska intuitivna savetnica Kerolajn Mis seća se vremena kad je dobila snažne “poruke” tuge i zbunjenosti iz jetre klijenta. Kada je Kerolajn upitala ženu o tome, klijentkinja je priznala da je gajila ljutnju prema svojoj jetri jer nije funkcionisala kako treba. Isto važi i za svaki organ i ćeliju u telu – svi slušaju (i odgovaraju) na naše misli.

Kada jednom shvatimo tu neverovatnu međuzavisnost u nama, možemo da razvijemo ljubav i odnos pun poštovanja s našim telom, organima i ćelijama. Stišavanje uma kroz meditaciju i slušanje našeg tela je dobar prvi korak. Bićete iznenađeni informacijama koje poput mehurića izlaze na površinu.

Tada ćemo našem dragom telu (bolesnom organu) moći da kažemo naglas dve jednostavne reči s iskrenom namerom: “Volim te”.

Neki počinju sa specifičnim problematičnim područjem, drugi umotaju celo telo lekovitim rečima.

izvor: atma.hr

PODELI