NaslovnaPsihologijaOpšta psihologija4 STVARI POKAZUJU DA STE BILI CRNA OVCA U PORODICI: Niste postali...

4 STVARI POKAZUJU DA STE BILI CRNA OVCA U PORODICI: Niste postali buntovnik BEZ razloga

Ako ste bili crna ovca u svojoj porodici najverovatnije pokazujete ova 4 znaka

U porodici se uloge često nesvesno dodeljuju na osnovu toga kako se pojedini članovi uklapaju u porodične strukture. Za neke, uloga crne ovce postaje neizbežna. Crna ovca je član porodice koji je okarakterisan kao izuzetan. Kao teško dete. Kao buntovnik. Zbog toga se često oseća kao da ga porodica ne razume. To kasnije može dovesti do problema u međuljudskim odnosima i van porodice.
Ako ste vi crna ovca u svojoj porodici, ljudi možda neće razumeti neke od vaših postupaka. Evo četiri stvari koje su verovatno rezultat toga što ste crna ovca u vašoj porodici.

Problemi sa samopoštovanjem

 Ako ste crna ovca u svojoj porodici, verovatno imate nisko samopoštovanje. Razlog je razumljiv. Dok ste odrastali, naučili ste da to što ste bili nije dovoljno. Često su vas gurali do ivice, zadirkivali ili nisu uključivali u zajedničke aktivnosti, zbog čega ste osećali da sa vama nije sve u redu. Ovo uverenje još uvek boli i možda je duboko ukorenjeno u vama.

Teško prihvatate odbijanje

 Pošto ste u suštini bili odsečeni od porodice, odbijanja su za vas posebno bolna i u drugim okolnostima. Možda čak i patite od disforije odbijanja, gde imate izuzetno tešku reakciju na osećaj odbacivanja.

Imate problema sa poverenjem

 Teško verujete drugima, zbog čega se osećate usamljeno čak i kada ste okruženi onima koji vas vole. Razlog je taj što ste naučili da povezujete intimnost sa osećanjem napuštenosti i bola. Očekujete da vas svi napuste, tako da ne želite da se previše vezujete ni za koga. Držite druge na bezbednoj udaljenosti da biste zaštitili sebe .

Živite u prošlosti

 Jednostavno ne možete da se pomerite iz svoje prošlosti . Umesto toga, vi prebivate u njemu. Neprestano se prisećate i proživljavate sve bolne trenutke koji su vas doveli tamo gde ste danas. Iako verujete da će često proživljavanje bola iz prošlosti doneti razrešenje ili drugačiji zaključak, istina je da ne možete promeniti ono što se dogodilo. Prošlost uvek ostaje takva kakva jeste. Ali možete prihvatiti ono što se dogodilo. Ovo je prvi korak ka izlečenju i oslobođenju.

https://sensa.mondo.rs/

Poslednji tekstovi