15 saveta za savršeno lepu kožu

1162

1. Imate bubuljice na bradi ili po ivicama obraza? Uzrok za to može da bude – telefon! Zaista! Pritisak i bakterije sa telefonske slušalice mogu da iritiraju vašu kožu. Rešenje: ne pritiskajte je tik uz lice i dezinfi-kujte je svakoga dana.

2. Ovo isprobajte kada vam oči izgledaju umorno. Stavite bezalkoholni tonik u frižider. Sipajte malo tonika na loptice od vate i stavite ih na zatvorene oči nekoliko minuta.

3. Ako imate masnu ili bubuljičavu kožu, vaš jastuk vam može biti najgori neprijatelj. Masnoća i prljavština se skupljaju na ivicama vaše kože, stoga menjajte jastučnicu nekoliko puta nedeljno.

4. Bacite žilete koji ostavljaju tragove po koži. Menjajte ih na svaka 2 – 3 brijanja.

5. Suva koža? Vrela voda odnosi vlažnost. Zato se kupajte u toploj (a ne vreloj) vodi i ograničite vreme za tuširanje.

6. Učinite dejstvo hidrantnih dodataka u vašem losionu za telo maksimalnim: nanesite ga odmah posle tuširanja ili kupanja, dok je koža još uvek pomalo vlažna.

7. Znate li onaj stari trik o stavljanju kesica čaja na očne kapke da bi se smanjila nadutost? Savet: koristite čaj od kamilice, jer ostali čajevi mogu da ostave tragove na koži.

8. Ako posle pranja lica imate osećaj zategnutosti, verovatno je proizvod koji koristite za čišćenje previše jak. Izaberite neki blaži.

9. Ups, stavili ste više parfema nego što je potrebno? Nemojte ga sprati (miris će se promeniti i biće još čudniji). Uklonite ga uz pomoć loptica od vate natopljenih alkoholom.

10. Dobijate novo-izrasle dlake od brijanja? Koristite alpha hydroxy losion (ima ga u svakoj apoteci).

11. Koristite proizvode protiv bubuljica samo dva ili tri puta dnevno. Ako preterujete isušićete kožu.

12. Perite kožu koristeći male, kružne pokrete, idući naviše. Ako je sapunjate odozgo naniže, štetite njenoj elastičnosti.

13. Vašoj koži je potreban i dobar san da bi se odmorila, regenerisala i zamenila istrošene ćelije. Spavaj-te najmanje 8 sati svake noći!

14. Napravite sami piling za masnu kožu. Sameljite zob u blenderu, onda dodajte jogurt da bi napravili pastu. Masirajte ovo u kožu dva minuta pa potom isperite.

15. Posle pranja lica i tela dobro uklonite svu sapunicu. Ukoliko ostane, može da iritira vašu kožu.

PODELI