NaslovnaLekariSaveti lekaraDr Danica Grujičić: Uradite ovo čim osetite simptome korone!

Dr Danica Grujičić: Uradite ovo čim osetite simptome korone!

Dr Danica Grujičić, direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju, opisala je svoj tok bolesti nakon što je posumnjala da je zaražena korona virusom.

“Izgledalo je kao obična prehlada. Alergična sam na ambroziju, imala sam kijavicu, jedan dan temperaturu i osećala sam slabost i malaksalost. Uradila sam onako kako su rekli čim sam dobila rezultat brisa da je pozitivan”, rekla je doktorka.

“Izolovala sam se, pila vitamine, diklofenak. Mirovala sam kao da imam temperaturu 40, a imala sam samo 37,3 i to samo jedan dan – reči su kojima je ona opisala svoju terapiju.

Ona je gostujući u jutarnjem programu televizije Prva istakla da je sada, nakon što se izlečila od korona virusa, sve u redu i da već duže nema nikakvih problema.

– Tegobe sam imala samo dva dana, prvi brzi test je bio negativan, bila je sveža infekcija. Posumnjala sam na kovid jer sam bila na sahrani gde je bilo puno ljudi na malom prostoru. Treba slušati struku i ta velika okupljanja izbegavati. Neko ko je prošao pored mene verovatno je bio zaražen, a da to nije ni znao i mislim da sam se tu zarazila – objasnila je ona.

Još jednom je istakla da je bitno da se slušaju saveti lekara i struke.

– Treba zaista uraditi onako kako govore. Nisam pila antibiotik, imala sam sreću da su tegobe bile samo dva, tri dana, ali ja sam bila u izolaciji dve nedelje.

Onog trenutka kada osetite i najmanju temperaturu i da to može biti obična prehlada, morate misliti na kovid. Treba da se testirati i obratite lekaru – istakla je ona.

Izvor: Blic

Poslednji tekstovi