Šta sve mačka leči kad prede

33040

Koliko mačke, kao kućni ljubimci imaju uticaja na nas i koliko blagotvorno deluju. Upravo iz tog razloga pakistanska asocijacija „Animal Care“ objavila je korisne informacije uz koje ćete tačno znati prednosti toga što vam se maca mota oko nogu i onda kada vas to možda nervira.

Smanjuje stres

Vibracije koje se stvaraju dok mačka prede deluju sedativno na nervni sistem ljudi. Smanjuju stres i napetost koje često osjećamo po povratku s posla.

Dijagnostika predenjem

U svetu su lekari sve svesniji moći koju poeduju mačke. Naime, nakon niza istraživanja, došli su do zaključka da se predenje razlikuje u trenutku uživanja i u trenutku upozorenja čoveka na određenu bolest. Također, postoji potvrđena studija o različitim vrstama predenja koje se razlikuju ovisno o bolesti.

Snižava pritisak

Povišen krvni pritisak također je stanje koje mačje predenje može regulisati. Ne kažemo da je možete koristiti umesto lekova, ali sigurni smo da će dobro delovati na vas.

Jača kosti

Prema rečima svetskih ortopeda, frekvencija 25 – 200 Hz, koju proizvodi mačka dok prede, najbolja je za ojačavanje kostiju. Dakle, zaključak izvedite sami.

Smanjuje rizik od infarkta

Prema poslednjim istraživanjima kardiologa, vlasnici mačaka imaju 40 posto manje rizika da dožive infarkt.

Ublažava otok i infekcije

Stručnjaci također tvrde da silina vibracija koju mačke proizvode ubrzava cirkulaciju, što pridonosi bržem smanjenju otoka i izbacivanju infekcije iz organizma.

Pozitivno djeluje na ligamente i mišiće

Mnogi profesionalni sportisti primetili su neverovatno pozitivno delovanje svojih ljubimaca u trenucima zamora mišića ili ozleda ligamenata i tetiva. Vođeni tim zapažanjem, naučnici su potvrdili ovu pojavu pa mnogi fizioterapeuti preporučuju sportistima da se što više maze sa svojim ljubimcima.

Izvor: e-valovi.com

PODELI