Smršajte brzo i zdravo bez dijete: Isprobajte ljubavne poze koje troše najviše kalorija

248

Nemate vremena za odlazak u fitness centar? Ne možete sebe da neterate da trčite po kraju? A šta kada bismo vam rekli da istovremeno možete uživati i trošiti kalorije? Da, da… Seks vam pomaže da sagorite kalorije, a više seksa će značiti i bolju vezu s partnerom. U proseku izgubimo oko 200 kalorija za sat vremena seksa (klasika, dok se ne trudimo previše), ali ta brojka se može i udvostručili u pravim pozama. Zato svoje fizičke aktivnosti ostavite za kasnije sate (ili ranije kako god vam više odgovara) i isprobajte ove poze koje vam treniraju mišiće i troše najviše kalorija.

Magija misionarske poze

Ispade da jedna od najčešćih poza može biti odlična vežba – i ne samo za njega već i za vas, posebno ako vam je u cilju zatezanje mišića trbuha. Zato, drage naše dame, kada on upre u vas podignite malo svoje bokove, stegnite trbušne mišiće i mišiće zadnjice i uključite se u ritam njegovih pokreta. Možete i kružiti bokovima, i tako još više aktivirati mišiće stomaka i zadnjice, kao i istovremeno raditi Kegelove vežbe. Nakon samo par minuta osećaćete se kao da ste uradili 100 trbušnjaka. A i potrošićete oko 150 kalorija za pola sata.

Zagrljaj

Ova poza je odlična za zatezanje i oblikovanje butina i zadnjice, a i istovremeno je vrlo intimna. Legnite na leđa, možete staviti jastuk ispod zadnjice za bolji kut ulaska, dok on kleči između vaših nogu. Obgrlite ga nogama, zategnite mišiće zadnjice, butina i stomaka, te se pomičite bokovima, prvo prema njemu a zatim i u suprotnom smeru dok izlazi iz vas. Ova poza, u kojoj se troši 180 kalorija za pola sata, odlična je i za duboku penetraciju i tačno pogađanje G-tačku.

Kaubojska gimnastika

Umesto obične poze kaubojke (gde klečite nad njim), učinite pozu malo zanimljivijom – i boljom vežbom za sagorevanje kalorija. Umesto klečanja čučnite na njega – sve ostalo je isto. Ovom vežbom ćete dobro istrenirati zadnjicu, bokove i butine, a povećani otkucaji srca omogućiće vam da sagorite više masnih naslaga i kalorija – do 230 za 30 minuta.

Zanosni sklek

Ovo je odlišna poza za ruke, leđa i trbušnjake. Lezite na stomaku, a bokovi neka vam budu na ivici kreveta. On neka vam uhvati noge, a vi se oslanjajte na dlanove ili laktove. Održavajte ravnotežu zategnutih mišića i uživajte u dubokoj penetraciji. A istovremeno ćete potrošiti i do 200 kalorija za pola sata.

Sveća

Ako istovremeno želite ludo dobar orgazam i da sagorite kalorije – ovo je poza za vas! Lezite na leđa i podignite noge, podignite i zategnite zadnjicu i bedra najviše što možete i podržavajte donji deo leđa rukama. Kad on klekne pred vas i stavi vaše ispružene noge na svoja ramena, pa… znate što dalje sledi. Za više potpore uhvatite se za njegova bedra. Ovom pozom sagorećete preko 200 kalorija za pola sata, a i istovremeno dobro istrenirati zadnjicu, trbušnjake, leđa, ruke i noge.

Laptop

Još jedna poza u kojoj vi preuzimate inicijativu. On sedi na udobnoj stolici, fotelji ili kauču, s jastukom ispod kolena kako bi bila podignuta, a vi seditne na njega, podignete noge i oslonite listove preko njegovih ramena. On vam pomaže pridržavajući vas za bokove i leđa. Vi određujete ritam i ljuljanje, lagano se odgurujući za naslon stolice ili fotelje. Ovo je još jedna vežba koja će dobro istrenirati celo vaše telo, a i sagoreti 180 kalorija za pola sata.

Strastveni posetilac

Kad stojite uspravno, pokušavate održati atmosferu i istovremeno žestoko voditi ljubav, onda znate da ćete se izmučiti nešto više nego ležeći. Što se tiče položaja nogu, to je na vama – hoće li vam obe biti na tlu (onda će penetracija biti pomalo nezgodna i plitka, pa bi bilo dobro da je on ponešto obdareniji), jedna noga u vazduhu ili će vas podignuti (naravno uz vašu pomoć, pridržavajući se za nešto). U sva tri slučaja pred vama je poza koja troši dosta kalorija (preko 200 za pola sata) i zavisno od položaja trenira mišiće vaše zadnjice, nogu, bedara, ruku, leđa i stomaka.

ordinacija.tv   Foto: shutterstock  Izvor: Žena.hr

PODELI