NAUČITE DA GLEDATE U DLAN- Čitaćete prošlost i predvidjati budućnost

851

Hiromantija ili gledanje u dlan je sposobnost čitanja karaktera i budućnosti iz dlana jednog čoveka. Mnogi misle da je gledanje u dlan čarolija ili sujeverje. Ali novi rezutati istraživanja pokazuju da postoji nešto više iza toga. Naučnici koji su merili dužine prstiju od 720 osoba su pokazali da se individualno različite koncentracije hormona pokazuju u dužinama prstiju. Što više testosterona (muški polni hormon) se proizvodi u embrionu to je duži domali prst u poredbi sa kažiprstom. Posebno jasna je ova povezanost kod žena koje imaju testosteron u krvi iako deset puta manje nego jedan muškarac. Jedna veća koncentracija testosterona kod njih dovodi do muških karakternih osobina.

Prema jednoj studiji žene sa dužim kažiprstom umeju da se probiju, a i psihički su nadprosecno stabilne. Njihove komunikativne sposobnosti su nažalost manje razvijene. Ako su im domali prst i kažiprst iste dužine onda su rečite i mogu se u slučaju konflikta diplomatski izvući iz afere. I muškarci sa dugim domalim prstom nisu posebno rečiti.

Zato su sportski tipovi i raspolazu visokom potencijom. Ako uzimamo u obzir da koncentracije hormona utiču na još mnogo osobina – od dominancije leve odnosno desne polovine mozga do zdravlja (migrena, depresije itd.) – onda je ono što jedan spretan gatar prepoznaje ne samo pogadjanje.

Za one koji se interesuju za gledanje u dlan, evo jedan mali uvod za početnike.

 Leva ruka: govori nam o nasledjenim sposobnostima. Iz nje se može čitati šta će nam doneti budućnost.

 Desna ruka: pokazuje šta smo do danas uradili od našeg života (sadašnjost i prošlost), isto tako šta još imamo u planu. Na njoj se može prepoznati mera ostvarenja potencijala dotične osobe.

Linija Života: Ona počinje izmedju palca i kažiprsta i prolazi oko venerinog brda prema ručnom zglobu. Ako je duga, duboka i glatka: dobro zdravlje i visoka starost. Prekidi i račvanja prema dole ukazuju na bolesti i/ili udese.

Linija Glave: Iznad linije života popreko preko dlana. Duga i duboka: opsežna pamet. Kratka i duboka: jednostrana pamet. Padajuci tek smera: maštovit. Smer koji ide prema gore: dosadan, objektivan. Zajednički početak sa linijom života: razumno i uživljavajuće opstenje sa drugim polom. Početak daleko iznad linije života: Naklonost prema osornosti i licemjerstvu. Male poprečne crte kroz liniju glave: Sklonost glavoboljama i/ili bolestima mozga.

Linija Srca: iznad linije glave sa suprotnim tekom pravca (od malog prsta do kažiprsta). Duga, duboka, glatka: iskren osećaj i samilost. Kraj linije srca izmedju kaži- i srednjeg prsta: dobrostiv i požrtvovan. Kraj na kažiprstu: pohlepan za vlašću. Kraj iza kažiprsta: posvećuje život jednom jedinom zanimanju. Što su bliži linija srca i linija glave to više glava dominira nad osećajima.

Linija Sudbine: Od ručnog zgloba do srednjeg prsta. Vrlo duboko urezana: Propisana sudbina odredjuje životni put. Linija sudbine počinje tek u sredini dlana: kasni uspjeh. Linija sudbine izostaje: svojstveno odredjen životni put. Prekidi: zle kobi. Cikcak linija: Nesreća, skretanje sa pravog puta.

Linija umetnosti: skreće od linije sudbine do domalog prsta. Posebno izrazita: umetnička nadarenost. Ako se pored može videti jedna druga linija (linija novca) dotični može da živi od svog talenta. Križevi i kvadrati na liniji ukazuju na sporadične zarade novca. Ako izostaju obadve linije neće biti ni slave ni sreće.

Liniija Merkura: desno pored linija umetnosti, ispod malog prsta. Jedna linija, duga i jaka: poslovna spretnost. Više tankih linija: naučni interesi. Linija merkura spojena sa linijom para ili umetnosti: Bogatstvo kroz nauku i poslovanje.

Linija zdravlja: Luk ispod linije merkura. Ona izostaje kod mnogih. Ako je prisutna onda ukazuje na zdravstvene probleme. Često na bolove unutrašnjih organa.

Linije sreće: Oko četiri linije oko zgloba. Ako su jasne: Sreća. Ako su izprekidane: Sreća ali posle teškog rada. Ako izostaju: nema sreće.

Erotske Linije: male linije na venerinom brdu. Jedno jako venerino brdo ukazuje na jednu izrazitu osećajnost i vitalitet. Jake, duge i paralelne linije: jaki ljubavni osećaji. Kratke, slabe linije: manje osećajnosti. Mreža linija: Naklonost svadjama, kratkim vezama.

Linije uspeha: Male linije od linije glave do kažiprsta: prave linije: Ambicija vodi do uspeha. Ukrstene linije: prepreke na putu do uspeha. Linije koje se seku su jače od linija uspeha: ne uspeh ambicioznih planova.

Venusov krug: luk ispod srednjeg prsta i domalog prsta. Zatvoren krug: Razočarenje u ljubavi. Poluotvoren krug: Razočarenje će biti savladano. Više krugova: prevelika osetljivost otežava zajednički život.

Linije kontakta: linije ispod malog prsta. Njihov broj stoji za broj prijateljstva. Ako idu prema gore: sretne veze. Dole: nesretne veze. Ispresecane linije: veze pune sukoba. Marsov prst: ako je gornji deo palca velik: jaka volja. Ako je donji deo veći: više logike nego razuma. Dug palac: tako jedan dobija ono što želi.Jupiterov prst: što je više izrazit kažiprst to je jača pohlepa za vlašću. Ako je relativno kratak: Naklonost ka podložnosti. Saturnov prst: njegovo izraženost pokazuje naklonost ka oprezu i nagodbi. Apolonov ili prst sunca: domali prst pokazuje emocije. Ako je dug: Sklonost ka preterivanjem, ali takodje ka umetnickom temperamentu. Merkurov prst: pokazuje društvene talente. društven i živahan je onaj čiji mali prst dostiže do gornjeg dela domalog prsta.

PALAC

Dugacak: vodja, dominantna licnost. Osoba jasnog i trezvenog duha, koja odmereno i pravilno donosi odluke. Vrlo dugacak: tiranska priroda, sve radi po svom.

Kratak: osoba podlozna tudjem uticaju, srce upravlja glavom.

 Krupan: prodorna i sposobna osoba

Kratak i debeo: uporna, pomalo ogranicena osoba

Prav: uzdrzana, pouzdana, lojalna i oprezna osoba.

Gibak: dobrocudna, plemenita, tolerantna, ali i pomalo ekstravagantna priroda.

Uzani zglobovi: vitalnost duha i tela

Cvornovati zglobovi: energija nailazi u jakim naletima

Visoko postavljen palac: grabljiva i podla osoba

Nisko postavljen: hrabra i svestrana

Postavljen blizu dlana: osoba koja nije sasvim iskrena u ljudskim odnosima, inhibirana i uplasena

KAZIPRST (JUPITEROV PRST) Kaziprst govori o nasim ambicijama i potrebi da upravljamo svojom, kao i tudjim sudbinama, dogadjajima i ljudima.

Dugacak: Osoba sposobna da upravlja, vodja

Iste duzine kao domali prst: uravnotezena i samouverena osoba, dobar organizator, osoba sposobna da preuzme rizik na sebe

Kaziprst i srednji prst iste duzine: diktator, osiona osoba, koja zahteva apsolutnu sigurnost

Savijen u luk prema srednjem prstu: nagon za sticanjem, skrtica koja je sklona nagomilavanju materijalnih dobara

Dugacak i gladak: dobri izledi u poslu, javnim poslovima

 Kratak: nedostatak istrajnosti i samopouzdanja, osoba koja ima o sebi lose misljenje

Tanak prst: nerealna i nesigurna osoba

SREDNJI PRST (SATURNOV PRST) Da li cemo postici drustveni uspeh i dobiti priznanja za nas rad, otkrice nam oblik i duzina srednjeg prsta.

 Prav i srazmeran ostalim prstima: opezna i osecajna osoba, sposebna za planiranje, voli samocu

Dugacak, snazan, tezak: ozbiljna misaona osoba, koja vodi uglavnom tezak zivot, cesto melanholicna

Kratak: intuitivna osoba, neintelektualna

 Kriv: zavisno od usmerenosti pokazuje sklonost ka spoljasnjoj ili unutrasnjoj stani zivota

 Zgrcen: pokazuje samosazaljenje

DOMALI PRST (APOLONOV) Da li umemo da volimo, da dajemo i primamo sa istom prirodnoscu, da li smo esteta i kreativna osoba otkrice nam domali prst.

Snazan, gladak, dugacak: emocionalna uravnotezenost, teznja za slavom. Povoljan znak za glumce, novinare, ljude u sou biznisu.

 Vrlo dugacak: Introvertna osoba

Kratak: stidljiva osoba, teskoce u emocijama

Savijen: osoba koja ne ume da uskladi svoje potrebe i sposobnosti

Zgrcen: emocionalne i seksualne poteskoce

 MALI PRST (MERKUROV) Pokazuje talenat za trgovinu, biznis, mogucnost da se nametnemo i pokazemo svoje sposobnosti.

Vrlo dugacak i gladak: veoma inteligentna osoba, govorljiva, izrazajna, poslovno spretna

Kratak: osoba koja tesko uspeva da iskoristi svoje sposobnosti, cesto nepouzdana osoba

Svijen prema domalom prstu: lukavost, poslovna spretnost, umesnost u zaradjivanju

Iskrivljen: lazljiva osoba koja se u poslu koristi nepostenim sredstvima

Izmedju prstiju i dlana se nalaze brezuljci, najveci pripada palcu i zove se Venerin breg.

Ako je veliki govori o krepkom zdravlju i snaznoj fizickoj strasti a ako je preterano naglasen oznacava izuzetno zestoku i strastvenu osobu. Udubljenje na Venerinom bregu pokazuje malo strasti, dok mali breg oznacava slabo zdravlje i nedostatak strasti.

Jupiterov breg kada je izrazen oznacava ambiciju, entuzijazam, koncentraciju i sposobnost postizanja ciljeva.

Saturnov breg ako je razvijen otkriva studiozan um koji se kloni neozbiljnosti i lakomislenosti, a okrenut je ka umetnosti, prirodi i pun je postovanja za muziku, tradiciju i ceremonije.Suncev breg kada je razvijen daje divan um, ljupkost i talenat za umetnost ili veliko cenjenje umetnosti.

Merkurov breg karakterise nekoga ko je brz u razmisljanju, jasno se samoizrazava, voli promene i putovanja.

 Postoje dva Marsova brega, prvi pripada Jupiterovom bregu i oznacava hrabrog veseljaka sa vojnickim manirima. Ako je izrazajniji otkriva dokazanog tvrdog coveka a u ekstemnim slucajevima siledzijsku, kavgadzijsku i galamdzijsku narav. Drugi Marsov breg oznacava uzdrzavanje, odmerenost, moralnost, samokontrolu, osecaj za pravdu, drustveni duh i ponekada pokornosti pomirenost sa teretom zivota. Robustan Mesecev breg govori o prefinjenosti, dobrom ukusu, misticnoj ljubavi ka prirodi, sposobnosti mastovitog pisanja i naklonjenosti poeziji. To je podrucje pod uticajem Muza.

Šta pokazuje zatvoren dlan

Oblik šake određuje vaša interesovanja, a zglob prsta šta vam je presudno u životu Čitanje dlana, kao i sve veštine pogađanja, rođeno je na Istoku. Ako ipak ne želite da shvatite preozbiljno linije na dlanu i da verujete da je u njima zapisana vaša sudbina, životni put ili budućnost, ne bi bilo nezanimljivo da ipak proučite neke osnove te veštine i, možda, naučite nešto više o sebi. Znajte da kad gledate u dlan, treba da pogledate u obe ruke, jer leva predstavlja ono što je urođeno i nesvesno, a desna karakteristike koje su razvijene pod uticajem spoljašnje sredine.

Pesnica

Zatvorite ruku u pesnicu i posmatrajte koji zglob prsta vam je najizraženiji. Evo šta to označava:

 Kažiprst: Osetljivi ste na kritike i držite do tuđeg mišljenja.

Srednji: Za vas je najvažniji lični i porodični život.

Domali: Najznačajnija vam je potraga za lepim stvarčicama koje čine svakodnevni život.

Mali: Mnogo volite novac.

Oblik dlana 

ČETVRTAST – Ako ruka ima četvrtast oblik (četvrtast dlan i kratki prsti), imate izražen smisao za praktično i nogama stojite čvrsto na zemlji. Takav dlan imaju profesori, advokati, metodične osobe i oni koji vole miran život.

OBLI – Ako vam je dlan obao (dugačak dlan, a kratki prsti), vrlo ste ambiciozni, individualisti i imate neverovatno dobre ideje. Takav dlan imaju novinari i pronalazači.

DUGAČAK – Ako vam je dlan dugačak (sve je izduženo), vrlo ste emotivni i često pesimista. Ipak, na kreativnosti vam svi zavide. Niste skloni tehničkim naukama. To je dlan umetnika i pisaca.

VRETENAST – Ako vam je dlan vretenast (dlan četvrtast, a prsti dugački), pamet vam je brza i živa, a razmišljate duboko i analitički. To je dlan kakav imaju sociolozi i psiholozi. Narukvica Pogledajte kakvu liniju, kao narukvicu, imate na pulsu. Ona može da bude dvostruka ili trostruka. Ako su linije jasne, to označava da imate srećan život. Izuzetno srećne ruke su oni koji imaju tri jasne linije. Ako je prva linija u obliku lanca, to pokazuje radni životni vek pun teškoća pre nego što dođete do cilja i ostvarite ono što želite.

izvor:ofesite.com

PODELI