Američki doktor stao u odbranu Novaka Đokovića što ne želi da se vakciniše protiv koronavirusa: “POSLEDICE MOGU DA BUDU FATALNE”

2566

AMERIČKI kardiolog Piter Mekaloh izjavio je za “NTD NJuz” iz NJujorka da je srpski teniser Novak Đoković u pravu što ne želi da se vakciniše protiv koronavirusa.

Doktor je rekao da vakcine mogu da izazovu oštećenje srca.

– Vakcine protiv kovida 19, po medicinskoj literaturi koja ima više od 200 stranica o tome, sve od reda mogu da izazovu oštećenje srca. To je poslednje što bi jedan sportista trebalo da rizikuje – rekao je doktor.

Mekaloh je dodao da je svaki sportista pod rizikom ako se odluči da primi vakcinu.

– Oštećenje srca može da dovede do zastoja srca, i konačno, do iznenadne smrti. Novak je svesno napravio pravi izbor, a problemi sa posledicama vakcina ne tiču se samo problema sa srcem. Mogu da oštete muskulaturu, nerve, mozak, tako da mislim da je svaki sportista pod rizikom ako uzme kovid vakcinu – izjavio je kardiolog.

Doktor Mekaloh istakao je da mu nije jasno zašto Đokoviću ne dozvoljavaju da igra u Americi.

– Ne bi trebalo da ima više bilo kakvih restrikcija. NCAA je objavio dokument o testiranju sportista, to se radi rutinski. Sportisti imaju nižu stopu zaraze kovidom nego studentska populacija – izjavio je dr Mekaloh.

Prema važećim zakonima u SAD, Novak Đoković, kao ni bilo koji drugi nevakcinisani strani državljanin, ne može da uđe na teritoriju Amerike.

izvor: novosti.rs

PODELI