NaslovnaHrana kao lekZdravi sokoviOva pića ubrzava starenje,  utiču na izgled kože uzrokujući probleme kao što...

Ova pića ubrzava starenje,  utiču na izgled kože uzrokujući probleme kao što su podbulost, podočnjaci, bore…

Stručnjaci upozoravaju da proces starenja možemo i ubrzati, i to sopstvenim lošim navikama. Između ostalog, u poslednjem istraživanju otkriveno je da konzumiranje jedne vrste pića može itekako ubrzati starenje.

Prema istraživanjima, jedan od najgorih napitaka koji će uzrokovati starenje kože je alkohol, u kojem danas mnogi uživaju u prevelikoj meri. U rezultatima nove studije zaključeno je kako osam ili više alkoholnih napitaka u nedelji ima potencijal da utiče na izgled kože uzrokujući probleme kao što su podbulost, podočnjaci, definisane bore na licu te povećanje krvnih žila koje će postati vidljivije.

Između ostaloga, alkohol doslovno dehidrira kožu, što je jedan od najčešćih razloga preranog starenja. Nutricionistkinja Ejmi Gudson navodi kako će koža postati tanja i suvlja u procesu starenja, ali faktor poput konzumacije alkohola to može da ubrza.

Ispijanje alkohola u velikim količinama može da utiče da koža stari pre vremena jer remeti san, tvrde stručnjaci. U novoj studiji otkriveno je da muškarci koji piju velike količine alkohola imaju više problema sa snom, a upravo manjak sna može voditi i do problema s kožom jer ona neće imati vremena za oporavak i regeneraciju, što za kožu predstavlja veliki stres.

Ovo istraživanje potvrđuje kako uz fizičke znakove starosti zbog manjka sna, taj problem može da smanji sposobnost organizma da se oporavi nakon stresa iz okoline. Takvi stresori su izlaganje suncu, nanošenje nekvalitetnih kozmetičkih proizvoda, zagađenja vazduha i dim cigarete.

izvor:  hayat.ba

 

Poslednji tekstovi