Zaštita i nega za ruke i nokte tokom zime

202

Koža ruku postaje veoma osetljiva kad stignu jesenji dani. Vetar i suv vazduh u prostorijama dodatno je isušuju, pa je zato moramo posebno zaštititi i negovati.

Mažite ruke što češće, a posle svakog pranja obavezno. I nosite rukavice kad perete sudove!

PILING JE OBAVEZAN
Da bi koža bolje upila sastojke iz preparata za negu, obavezno radite piling ruku jednom u 10 dana. Slobodno korisitite piling za lice na bazi biljnih ekstrakta ili da ga sami napravite. Pomešajte kašiku smeđeg šećera, dve kašike slatke pavlake i dve kašike maslinovog ulja. Ovom smesom trljajte ruke kružnim pokretima dva-tri minuta, pa isperite toplom vodom. Potom dobro obrišite ruke.

STAVITE MASKU
Posle pilinga obavezna je maska. Namažite je na ruke i preko navucite pamučne rukavice. Pod uticajem toplote pore se šire i tako koža lakše upija hranljive sastojke. Masku držite desetak minuta, opet isperite toplom vodom i dobro obrišite ruke.

MAŽITE RUKE
Da bi koža bila nežna i zaštićena najvažnije je da napravite dobar izbor kreme za ruke, pa zato pri kupovini ne obraćajte pažnju na miris i pakovanje, već na teksturu i sastojke kreme. Ako imate mešovitu ili masnu kožu najbolje će vam prijati hidratantne, ako vam je koža suva, birajte gušće i masnije kreme.

Izvor: zena.blic.rs

PODELI