Serum od maslinovog ulja i vitamina E za uklanjanje bora

0
397

Već posle 30. godine veliki broj žena počinje da primećuju bore na licu! Sve znamo da ta bitka sa borama nije laka – kreme, melemi, masaže lica – ponekad se čini da ništa nije dovoljno moćne da im stane na put! Ponekada je najbolje rešenje potražiti u prirodi! 

Treba isprobati rešenja koja nam nudi prirodna “medicina” – neretko su veoma delotvorna i blagotovorna za našu kožu. Mi vam donosimo oproban recept za domaći serum protiv bora od svega dva sastojka.

Ovaj serum učiniće vašu kožu elastičnom, sjajnom i zategnutom, a priprema se veoma jednostavno, i što je najbolje – jeftino je, da ne može jeftinije!

Potrebni sastojci:

  • maslinovo ulje

  • vitamin E (kapsule)

  • med, glicerin (po želji)

Priprema:

U 50 ml čistog maslinovog ulja dodajte ulje isceđeno iz pet kapsula vitamina E. Dobro promešajte, a potom tu smesu pokapajte na parče vate.

Vatu stavite na predeo oko očiju i držite oko deset minuta. Nakon toga, blago masirajte isti deo dva do tri minuta. Najbolje bi bilo da ostavite višak seruma da se upije tokom noći, ali ukoliko morate da ga skinete uradite to nežno papirnom maramicom.

Ovaj serum je neophodno stavljati svako veče u maloj količini i rezultati će kroz mesec dana biti vidni!

Postoji još nekoliko jednostavnih načina da se izborite protiv bora uz maslinovo ulje.

Recimo možete masirati predeo zahvaćen borama samim uljem, bez ikakvih dodataka. Druga opcija je da u maslinovo ulje dodate nekoliko kapi meda i malo glicerina, a potom tu mešavinu nanosite na kožu svako jutro i veče.

O fantastičnim dejstvima maslinovog ulja sigurno ste već čitali. Odličan je izvor antioksidanasa koji usporavaju starenje, a podstiče i hidrataciju što je posebno dobro za kosu, kožu i nokte. Osim u službi lepote, maslinovo ulje se, naravno, obilato koristi u kulinarstvu, ali i u farmaceutskoj industriji.

Ovo mediteransko ulje je i sastojak mnogih prirodnih lekova i melema koji se koriste za najrazličitije zdrastvene tegobe.

Vitamin E je jedan od najboljih antioksidanasa u organizmu koji se bori protiv slobodnih radikala (oni ubrzavaju starenje), ali je sjajan i za tretiranjem ožiljaka, te se baš zato se smatra vitaminom mladosti i lepote.