Novak Đoković: bezglutenska testenina sa super pesto sosom (recept)

0
580

U svojoj knjizi “Serviraj za pobedu”, Novak Đoković piše o tome koliko mu je specijalan režim ishrane pomogao u postizanju zavidnih sportskih rezultata.

“Ono što me je zaista  inspirisalo da napišem ovu knjigu, jeste saznanje da mogu da vam pokažem kako da izmenite ne samo svoj život, već i čitav doživljaj življenja za samo 14 dana. Budićete se lakše i imati više energije i primetićete razliku u svom izgledu. Ubrzo ćete naučiti da slušate svoje telo, da pratite šta traži i razumete šta želi da izbegavate”, napisao je Novak Đoković u uvodu knjige “Serviraj za pobedu”.

Knjiga nije kuvar, ali sadrži 20 recepata. Evo jednog :

Bezglutenska testenina sa super pesto sosom (za četiri porcije)

Potrebno:

– 3 šolje svežeg bosiljka i  još malo za ukras, po želji
– ¾ šolje krupno seckanih oraha
– 3 čena belog luka, krupno seckanog
– ½ kašičice morske soli
– 2 kašike svežeg limunovog soka
– 5 šolja pirinčane testenine
– seckani sušeni paradajz, po želji

Priprema:

Da napravite pesto sos, stavite bosiljak, orahe, beli luk i morksu so u multipraktik i promešajte da dobijete zrnastu smesu. Polako dodajte maslinovo ulje i mešajte jedan minut, da dobijete sitno seckanu, ali ne kremastu masu. Dolijte limunov sok, promešajte i začinite po ukusu. Sve to sipajte u veliku činijiu.

U šerpi srednje veličine skuvajte pirinčanu testeninu prema uputstvu na ambalaži. Procedite i ostavite malo vode u kojoj se kuvala testenina. Promešajte testeninu sa pesto sosom i razredite po potrebi sa malo sačuvane vode od kuvanja.

Ukrasite listićima bosiljka i sušenim paradajzom, po ukusu.